Funcția de confidențialitate introdusă de WhatsApp Web. Utilizatorii își pot muta conversațiile într-un folder cu parolă

Miercuri, 24 Aprilie 2024, ora 18:05
6004 citiri
Funcția de confidențialitate introdusă de WhatsApp Web. Utilizatorii își pot muta conversațiile într-un folder cu parolă
FOTO pixabay.com

WhatsApp introduce o caracteristică nouă de confidențialitate pentru versiunea sa web, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a bloca conversațiile printr-o funcție numită Chat Lock.

Această caracteristică, deja disponibilă pe versiunea mobilă a aplicației, le va permite utilizatorilor să stocheze conversații într-un folder securizat, accesibil doar cu un cod de acces. Astfel, confidențialitatea și securitatea informațiilor sunt semnificativ îmbunătățite.

Conform rapoartelor de la WABetaInfo, noua funcție va fi semnalizată printr-un simbol cu lacăt în bara laterală a interfeței web WhatsApp. Utilizatorii vor putea să verifice conversațiile secrete sau să adauge noi discuții în acest folder securizat. Chat Lock va crea astfel un spațiu privat unde conversațiile vor fi ascunse de ecranul principal de chat și accesibile doar introducând un cod de acces predefinit de utilizator.

Ce alte îmbunătățiri mai aduce WhatsApp Web

O nouă funcție a versiunii web a WhatsApp va fi introducerea unui sistem de protecție bazat pe parolă, asemănător cu cel disponibil deja pentru aplicația mobilă. Deși detaliile sunt încă în curs de finalizare, se așteaptă ca aceasta să fie însoțită de un update vizual al aplicației web.

Pe lângă îmbunătățirea confidențialității conversațiilor, WhatsApp lucrează și la o funcție care va permite utilizatorilor să-și seteze un nume de utilizator. Acesta va funcționa ca un identificator unic al contului, facilitând găsirea și adăugarea de noi contacte fără necesitatea de a dezvălui numărul de telefon.

Utilizatorii vor avea opțiunea de a-și schimba numele de utilizator oricând doresc, păstrându-și numărul de telefon în siguranță și privat.

Quarterly Report - Editia 4

Telefoanele pe care WhatsApp nu va mai funcționa de la 1 iunie
Telefoanele pe care WhatsApp nu va mai funcționa de la 1 iunie
Începând cu 1 iunie 2024, mai multe modele de smartphone-uri populare în România vor rămâne fără suport pentru WhatsApp, una dintre cele mai utilizate aplicații de mesagerie. WhatsApp va...
WhatsApp anunță noi funcții importante pe platforma sa de mesagerie
WhatsApp anunță noi funcții importante pe platforma sa de mesagerie
WhatsApp a adăugat o nouă funcționalitate prin care utilizatorii pot seta mesaje de status în formă audio, cu o durată maximă de 60 de secunde. Această opțiune este disponibilă pentru...
#WhatsApp, #WhatsApp functie noua, #aplicatii , #WhatsApp