Un update recent al Windows 11 afectează conexiunile Wi-Fi

Luni, 18 Decembrie 2023, ora 09:51
2761 citiri
Un update recent al Windows 11 afectează conexiunile Wi-Fi
Un update al Windows 11 creează probleme conexiunilor de wi-fi Foto: Pixabay

Microsoft a lansat un update de securitate care, pe lângă bug-urile pe care le repară, creează probleme conexiunilor wireless folosite de instituţii de învăţământ şi companii mici şi mijlocii.

Cu doar câteva zile în urmă, Microsoft a livrat Windows 11 December 2023 Update, un update obligatoriu de securitate, menit să rezolve mai multe probleme ale sistemului de operare. Din păcate, acelaşi update, care poartă indicativul KB5033375, creează probleme conexiunilor Wi-Fi, care pot varia de la încetinirea conexiunii prin pierderea pachetelor, până la căderea completă a acesteia.

Unii dintre cei afectaţi au constatat că problemele create de update afectează în mod special adaptorul wireless Qualcomm QCA61x4a, de fapt conexiunea 802.11r folosită cu un SSID WPA2 Enterprise.

Problema pare să fie răspândită, fiind raportată de un număr destul de mare de universităţi şi alte instituţii de învăţământ, dar şi de companii care folosesc această configuraţie. Cea mai simplă rezolvare, cel puţin până când Microsoft va livra un patch, este dezinstalarea update-ului prin Windows Update.

Nu este prima oară când update-urile livrate de Microsoft creează noi probleme, diferite de cele pe care trebuiau să le rezolve.

În urmă cu câţiva ani, când compania lucra la Windows 10, aceste situaţii apăreau chiar mai frecvent.

Quarterly Report - Editia 4

Lansarea Wi-Fi 7: O revoluție în conectivitate. Cu ce beneficii vine
Lansarea Wi-Fi 7: O revoluție în conectivitate. Cu ce beneficii vine
În cadrul evenimentului CES 2024, Wi-Fi Alliance a anunțat oficial lansarea Wi-Fi 7, promițând performanțe de până la patru ori mai rapide decât versiunea anterioară, Wi-Fi 6E. Noul...
Google îmbunătățește funcția Circle to Search cu noi capabilități. Despre ce este vorba
Google îmbunătățește funcția Circle to Search cu noi capabilități. Despre ce este vorba
Google aduce noi funcționalități pentru utilizatorii de Android și iPhone prin extinderea funcției Circle to Search, care permite căutarea pe baza unui obiect încercuit pe ecran. Noua...
#WiFi, #Windows 11, #update, #actualizare, #conexiune , #stiri it-c