Brinza, catre Vosganian: Romanii nu sunt dictatori pe care trebuie sa ii tinem departe

Luni, 25 Iulie 2011, ora 20:08
877 citiri
Brinza, catre Vosganian: Romanii nu sunt dictatori pe care trebuie sa ii tinem departe

Presedintele PDL Diaspora, William Brinza, ii transmite vicepresedintelui PNL, Varujan Vosganian, ca imigrantii romani fac parte din patrimoniul Romaniei si au voie sa voteze, iar legea votului prin corespondenta le va veni in ajutor, fiind o initiativa buna, nu una care ar trebui criticata asa cum a facut-o liberalul.

"Romanii din strainatate sunt patrimoniul nostru si nu niste dictatori pe care trebuie sa ii tinem departe de tara, asa cum insinuati dumneavoastra. Romanii din diaspora, cei care au sustinut economia ani de-a randul, au dreptul sa voteze. Este un drept pe care l-au castigat, la fel ca noi toti. A le oferi conditiile pentru exercitarea acestui drept si romanilor, care au facut zeci si chiar sute de kilometrii pentru a-si exprima optiunea politica, este o datorie morala a Romaniei, a declarat presedintele PDL Diaspora William Brinza, referindu-se la declaratia vicepresedintelelui PNL, Varujan Vosganian, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Deputatul PDL sustine ca ura pe care o arata liderul PNL este de "neadmis" pentru un lider politica care trebuie sa ii apere pe cetatenii care l-au ales.

"Ura pentru romanii din strainatate care si-au exprimat clar de fiecare data optiunea de dreapta - dreapta din care dumneavoastra si seful dumneavoastra Antonescu ati ales sa o tradati, pentru a urca in barca socialistilor, de unde ii atacati permanent pe cetatenii Romaniei din strainatate - este de neadmis pentru un lider politic a carui datorie este sa isi apere cetatenii si nu sa ii oprime", a mai spus presedintele PDL Diaspora.

William Brinza il asigura pe Varujan Vosganian ca incercarile lui disperate nu ii va dezbina pe romanii din tara, dar nici pe cei din strainatate.

"Va asigur ca incercarile disperate, ale dumneavoastra si Uniunii bolsevice din care faceti parte, de a-i dezbina pe romanii din tara si pe cei din strainatate sunt sortite esecului. Voi sustine acest proiect, pe care l-am initiat, si o voi face nu pentru partidele politice, ci pentru binele Romaniei si a romanilor", a concluzionat presedintele democrat liberalilor din diaspora, deputatul William Brinza.

Vosganian: daca se aproba votul prin corespondenta, reluam Piata Universitatii

Vicepresedintele PNL, Varujan Vosganian, a declarat, duminica, ca va iesi in Piata Universitatii daca actuala guvernare va aproba votul prin corespondenta la alegerile din 2012.

"Daca, prin absurd, votul prin corespondenta este aprobat atunci va trebui sa reluam Piata Universitatii. A doua zi voi tine o conferinta de presa in Piata Universitatii, acolo unde tin minte ca am stat, la iesirea din metrou, la intersectia dintre Magheru si Carol I", a declarat Vosganian, in conferinta de presa la Iasi.

Potrivit lui Vosganian, aprobarea votului prin corespondenta ar echivala cu o lovitura de stat.

"Daca nu am fi avut experienta din 2008, cu votul de la ambasade, poate am mai putea discuta acum despre votul prin corespondenta", a precizat liberalul.

Citeste si:
Șefii USR au descins la Mogoșoaia. Mesajul transmis către PNL și PMP: "România nu tolerează violența și bădărănia" VIDEO
Șefii USR au descins la Mogoșoaia. Mesajul transmis către PNL și PMP: "România nu tolerează violența și bădărănia" VIDEO
12 membri din structurile de conducere ale USR, în frunte cu Dacian Cioloș și Dan Barna, au mers la Mogoșoaia în după-amiaza zilei de vineri, 28 ianuarie. Dacian Cioloș, împreună cu...
Reacția lui Cătălin Drulă la măsurile ridicole luate de PNL după scandalul din Mogoșoaia: ”Manevră clasică la șmecherie”
Reacția lui Cătălin Drulă la măsurile ridicole luate de PNL după scandalul din Mogoșoaia: ”Manevră clasică la șmecherie”
Fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă a criticat vineri, 28 ianuarie, decizia PNL de a-l suspenda din partid pe liderul din Ilfov, Hubert Thuma, care a agresat-o pe colega sa din USR...