Brinza, despre romanii din diaspora: Au fost intalniri aproape de extaz

Luni, 05 Decembrie 2011, ora 17:08
2556 citiri
Brinza, despre romanii din diaspora: Au fost intalniri aproape de extaz
Foto: Antena 3

Deputatul PDL de diaspora, William Brinza, a comentat elogiile care i s-au adus, duminica seara, la gala a premiilor TVR International, unde a fost comparat cu Marin Sorescu si Mircea Eliade.

"Spuneti numele...imediat, maresc suspansul. Si cum spune Mircea Eliade, cosmosul este capodopera zeilor, mutatis mutandis, armonia spatiului ocupat de romani in exteriorul granitelor este capodopera lui William Brinza", si-a incheiat elogiul profesoara Magda Jianu, cea desemnata sa-i inmaneze lui Brinza diploma de recunostinta pentru ce a facut pentru romanii de peste granite.

"Ma simt apropiat si de Eliade si de Sorescu, dar nu este o comparatie. Este o nuanta speculativa si pentru savoarea emisiunii a fost interpretata putin eronat. Eu nu am fost in tara cand s-a facut acest laudatio. Nu stiu exact contextul la care s-a referit doamna profesoara. Va pot spune insa ca orice profesoara de Litere isi are un etalon. Altfel stateau lucrurile daca era profesor de chimie", a comentat William Brinza, intr-o interventie la Antena 3.

Brinza a subliniat ca dascalul a vorbit de "capodopera", pentru ca "vorbim de romanii din strainatate si de aceea este o capodopera, pentru ca adevaratele valori romanesti le regasesti in strainatate".

"M-am intors din strainatate, unde am serbat cu romani ziua Romaniei, am vazut ca adevaratul sentiment patriotic se afla in strainatate, la cele peste 3,5 milioane de romani cu acte. Au fost intalniri aproape de extaz, unde oameni au venit pentru a serba ziua Romaniei. Putem vorbi de o adevarata capodopera cand vorbim despre diaspora si despre romanii din strainatate", a adaugat deputatul PDL.

Acesta a explicat si cine este dascalul care i-a adresat lungul sir de elogii.

"Este profesor universitar de Litere, este profesorul care mi-a indrumat pasii din tinerete sau din copilarie, de cand aveam 16 ani si participam la prima olimpiada de romana, la faza pe liceu, pana am ajuns la faza pe tara. Si-ar fi dorit sa ajung si eu profesor de Litere", a adaugat William Brinza.

"Merit acest premiu pentru ca sunt reprezentantul romanilor si merit premiul alaturi de ei. Ei il merita, eu l-am ridicat", a concluzionat deputatul democrat-liberal.

William Branza nu s-a aflat, duminica seara, in sala, la Gala TVR, pentru a se bucura de elogii, dar a transmis un mesaj de multumire inregistrat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#William Brinza laudat TVR, #omagii Brinza diploma recunostinta , #stiri William Branza