De ce crede Branza ca nu a trecut de Comisia de Etica - a dat flori prostituatelor

Miercuri, 31 Octombrie 2012, ora 09:37
3223 citiri
De ce crede Branza ca nu a trecut de Comisia de Etica - a dat flori prostituatelor

Presedintele PDL Diaspora, Diaspora William Branza, care se pregateste sa candideze pentru un nou mandat de senator de Diaspora, explica problemele din Comisia de etica a ARD si dezvaluie strategia sa pentru alegerile din 9 decembrie.

"Evident ca fiind un colegiu atat de mare nu am reusit sa ii vad si sa vorbesc cu toti. Este o neimplinire pe care mi-o asum, chiar daca fizic era imposibil de realizat. Comunic insa cu ei si prin Facebook, pe blog, sunt vocea lor in emisiunile tv si in presa scrisa. In acest mandat am infiintat comisia parlamentara pentru romanii din strainatate", a declarat Branza pentru Evenimentul Zilei.

Deputatul a precizat ca a avut intalniri cu ambasadorii statelor europene, carora le-a solicitat sprijin pentru ridicarea restrictiilor de munca sau recunoasterea diplomelor de studiu.

"I-am interpelat pe membrii Guvernului ori de cate ori romanii mi-au semnalat o problema grava. Am dat legea privind alocarea a 1% din bugetul Departamentului Romanilor de Pretutindeni pentru ajutorarea familiilor nevoiase. Legea prevede, in caz de deces, gratuitate pentru aducerea trupurilor neinsufletite acasa", a mentionat pedelistul.

In ceea ce priveste verdictul negativ pe care l-a primit de la Comisia de Etica a ARD, Branza spune ca a aflat "pe surse" ca nu este "imaculat".

"Am aflat 'pe surse' ca era vorba despre doua articole aparute in presa. Unul despre prezenta mea in Italia de Ziua Femeii, unde am dat flori romancelor, iar la propunerea presedintei asociatiei de romani am mers impreuna si am oferit flori si prostituatelor romance.

M-am folosit de prilej pentru a le trasmite un mesaj privind reintegrarea in societate. Al doilea repros, tot 'pe surse', este ca am facut o afirmatie despre un coleg al meu. Este opinia mea si mi-o pastrez. In context, acuzatiile aduse nu stau in picioare si din aceasta cauza nu au fost luate in serios de conducerea partidului", a adaugat deputatul PDL de Diaspora.

El a reprosat, de asemenea, ca verdictul negativ al Comisiei i-a adus prejudicii de imagine.

"Raul, insa, a fost facut. Mi s-au adus prejudicii de imagine, deoarece romanii nu au timp sa stea sa vada acuzatiile concrete formulate la adresa lui Branza. E pe lista si gata! E tehnica de campanie de care vorbea, pe vremurile de trista amintire, Goebbels: calomniaza, calomniaza, tot va ramane ceva! Este lipsit de etica felul in care s-a procedat. Romanii mei vor decide: admis/respins", a completat democrat-liberalul.

Totodata, aceasta a vorbit si despre contracandidatul sau din USL, Victor Socaciu.

"Respect orice contracandidat, orice idee a acestuia pentru comunitatea romaneasca. Eu sunt in fiecare week-end intr-o comunitate romaneasca. Am intalniri cu mii de romani. Ii provoc pe contracandidatii mei sa vina la una din aceste intalniri, unde, in fata a mii de romani, sa avem o dezbatere despre un proiect coerent pentru romani", a mai spus Branza.

Citeste si:
Ministrul Energiei susține că vom avea cel mai ieftin carburant din Europa, după Ungaria, în urma reducerii prețului cu 50 de bani
Ministrul Energiei susține că vom avea cel mai ieftin carburant din Europa, după Ungaria, în urma reducerii prețului cu 50 de bani
Ministrul Energiei Virgil Popescu a anunțat marți, 28 iunie, că textul ordonanței de urgență care prevede reducerea cu 50 de bani a preţului carburanţilor a fost elaborat. El a susținut...
UPDATE Adrian Chesnoiu poate fi urmărit penal. Deputații i-au ridicat imunitatea parlamentară
UPDATE Adrian Chesnoiu poate fi urmărit penal. Deputații i-au ridicat imunitatea parlamentară
Camera Deputaţilor a votat marţi, 28 iunie, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de ridicare a imunităţii deputatului Adrian Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii. UPDATE 14:40...