Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Directorul CIA, din spatele ușilor închise: Când vine momentul critic al războiului și pariul actual al lui Putin

Duminica, 05 Februarie 2023, ora 03:25
13242 citiri
Directorul CIA, din spatele ușilor închise: Când vine momentul critic al războiului și pariul actual al lui Putin
William Burns crede că următoarele 6 luni sunt critice pentru război FOTO / CBS

Războiul de invazie al Rusiei din Ucraina se apropie cu pași repezi de borna istorică de un an, iar deznodământul acestuia rămâne unul imprevizibil. Acum, directorul Agenției Centrale de Informații a SUA (CIA), William Burns a declarat că următoarele 6 luni vor fi ”critice” în războiul din Ucraina.

Într-un discurs susținut la Universitatea Georgetown, Burns a apreciat că Vladimir Putin pariază în acest moment pe scăderea interesului occidental și pe ”oboseala politică”, care ar putea oferi armatei sale o nouă șansă de a obține câștiguri pe câmpul de luptă, potrivit CBS News.

„Putin, cred, pariază chiar acum că poate face timpul să lucreze pentru el”, a spus Burns. „Cheia va fi pe câmpul de luptă în următoarele șase luni, în opinia noastră”.

Efectul de bumerang declanșat de Putin ajută Ucraina: Cum se repară greșeala NATO de la București

„Analizând orgoliul lui Putin, vorbim clar că nu numai că nu va putea avansa mai mult în Ucraina, dar, pe măsură ce trece fiecare lună, el riscă din ce în ce mai mult să piardă teritoriul pe care l-a luat ilegal din Ucraina până acum”, a spus Burns. El a continuat: „Deci, această perioadă următoare, cred, va fi absolut crucială”.

Diplomatul de carieră și fost ambasador în Rusia a declarat că Serviciile de informații occidentale au arătat că Moscova nu este interesată de discuții de pace, în ciuda rapoartelor ocazionale care afirmă contrariul.

"Nu evaluăm că Putin este serios în privința negocierilor, cu toate că auziți uneori despre asta", a declarat Burns. Comentariile sale au fost făcute pe fondul avertismentelor continue ale oficialilor ucraineni că Rusia se pregătește să lanseze o ofensivă semnificativă care vizează partea de est a țării, unde atacurile cu rachete s-au intensificat deja în această săptămână. Războiul va intra în cel de-al doilea an la sfârșitul acestei luni.

Un raport neașteptat de la Washington: Occidentul ar trebui să schimbe cursul în Ucraina

Burns a participat joi la o discuție la Universitatea Georgetown, unde i s-a decernat Premiul Trainor pentru excelență în conducerea diplomației. Fost adjunct al secretarului de stat, Burns a fost, de asemenea, ambasador în Iordania și a lucrat în timpul administrației Obama pentru a începe discuții cu Iranul, care au deschis calea pentru acordul nuclear din 2015.

Joi, el a calificat drept "deosebit de îngrijorătoare" legăturile militare aparent tot mai profunde dintre Rusia și Iran. Se știe că Iranul a furnizat drone și instruire relevantă forțelor lui Putin în Ucraina.

Burns a declarat că, în timp ce se afla la Kiev pentru "aproximativ 30 de ore" luna trecută, unde s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și consilierii săi, cel puțin șase dintre aceste ore au fost petrecute "în adăposturi antibombă", în timp ce forțele rusești au efectuat două lovituri separate asupra unor ținte civile folosind drone Shahed aeriene iraniene, fără pilot la bord.

Prizonieri ruși filmați în timp ce rosteau ”Slava Ukraini”. Operațiune spectaculoasă de capturare lângă Donețk VIDEO
Prizonieri ruși filmați în timp ce rosteau ”Slava Ukraini”. Operațiune spectaculoasă de capturare lângă Donețk VIDEO
Soldații ucraineni din batalionul 24 de asalt „Aidar” au capturat un grup de ocupanți ruși în regiunea Donețk. Videoclipul operațiunii a fost publicat de serviciul de presă al...
O fostă republică sovietică se rupe de Rusia: Aliat al Occidentului în curtea din spate a lui Putin
O fostă republică sovietică se rupe de Rusia: Aliat al Occidentului în curtea din spate a lui Putin
În timp ce atenția internațională s-a concentrat asupra războaielor din Ucraina și Orientul Mijlociu, cu temeri privind un conflict între Iran și Israel, în Caucaz se desfășoară o...
#William Burns, #director CIA, #directorul CIA, #CIA, #cia sua servicii secrete, #razboi putin, #punct critic, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina