William Brinza - Ce promite

Joi, 30 Octombrie 2014, ora 08:08
4047 citiri
William Brinza - Ce promite

William Brinza, candidatul Partidului Ecologist Roman la presedintie, promite ca "va sparge gasca baietilor destepti din economie" si sustine organizarea unui referendum in ceea ce priveste imunitatea parlamentarilor.

Politica externa

Prezidentiabilul PER se pronunta pentru o integrare cat mai rapida a R. Moldova in Uniunea Europeana si crede ca Romania ar trebui sa solicite NATO si celorlalte institutii atlantice si europene acordarea de ajutoare economice sporite Republicii Moldova.

Intr-un apel catre clasa politica, William Brinza sustine ca "ne putem pierde uneori in dispute sterile interne, putem glumi in precampanie, dar credem ca in acest moment nu ne putem juca cu destinul romanilor din tara sau din teritoriile aflate acum in jurisdictia altor state. Si nici cu interesul nostru national si viziunea strategica a Romaniei pe termen lung".

Totul despre candidatul William Brinza

Punctele propuse de candidatul PER sunt:

"- Romania sa solicite Aliantei Nord Atlantice acordarea unui sprijin sporit Ucrainei si protectie pentru comunitatea romaneasca din zona.

- Romania sa solicite acordarea unui statut special Republicii Moldova, care in prezent se declara neutra.

- Romania sa solicite NATO si celorlalte institutii atlantice si europene acordarea de ajutoare economice sporite Republicii Moldova si o integrare cat mai rapida in Uniunea Europeana.

- Romania sa isi declare angajamentul ferm fata de aliantele la care a aderat, NATO si UE

- In particular, Romania sa ceara Statelor Unite accelerarea Parteneriatului Strategic, inclusiv un plan privind cresterea investitiilor americane in tara noastra".

Brinza precizeaza ca "Romania este o cheie a intereselor geostrategice nu numai in ceea ce priveste fostul spatiu ex-sovietic, dar si cel ex-iugoslav, si in special lumea araba. Pericolul pentru Romania nu vine numai din dorintele hegemonice ale Federatiei Ruse, dar si din partea asa numitului Stat Islamic, care isi va continua expansiunea in Balcani si in zona ex-sovietica. Ambele sunt pericole importante la adresa statului roman si ale cetatenilor ei (sic!), indiferent ca se afla in Romania, Ucraina, Serbia. Republica Moldova sau in alte zone".

Armata/servicii

In acelasi context, candidatul PER este de parere ca Romania ar trebui sa solicite aliatilor sporirea prezentei militare in tara noastra.

Pe de alta parte, Brinza a aratat ca, recent, Center for Eurasian Strategic Intelligence - CESI din Londra declara ca serviciile speciale rusesti colaboreaza cu lideri maghiari in Romania pentru a agita problema Tinutului Secuiesc.

"In acest context, consider ca organele abilitate ale statului sunt obligate sa prezinte CSAT un punct de vedere, urmand ca presedintele, in calitatea sa de sef al statului si garant al suveranitatii tarii, sa il prezinte opiniei publice", a spus prezidentiabilul Brinza.

Pe de alta parte, Brinza a jurat pe Constitutie ca nu a fost si nu este ofiter acoperit.

"Jur pe onoare si constiinta ca nu am fost si nu sunt ofiter, agent sau colaborator al niciunei structuri sau serviciu de informatii sau contrainformatii, din Romania sau strainatate", a spus William Brinza.

Sanatate, educatie

Pe contul sau de Facebook, William Brinza l-a criticat pe actualul ministru al Educatiei, Remus Pricopie, si a cerut demisia acestuia dupa ce elevii au inceput anul scolar 2014-2015 fara sa aiba abecedare.

Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

"Este revoltator si, totodata, ingrozitor ce se intampla in scoala romaneasca sub conducerea acestui personaj sinistru numit Remus Pricopie.

Este inadmisibil sa predai violenta printr-un abecedar aprobat personal de ministrul invatamantului. Pricopie Remus trebuie sa plece acum!", a scris Brinza.

Justitie

Candidatul PER sustine organizarea unui referendum privind imunitatea parlamentara, pe 16 noiembrie, in al doilea tur al prezidentialelor.

"Sustin un referendum pe 16 noiembrie privind imunitatea alesilor. Consider insa mult mai important sa organizam un referendum in 16 noiembrie privind exploatarea resurselor nationale", se arata intr-un comunicat de presa al PER.

Mediator

William Brinza a anuntat si ca s-a gandit deja la numele premierului cu care isi doreste sa faca echipa. "Alaturi de profesorul Mircea Cosea voi forma un tandem presedinte-premier, sef de campanie va fi presedintele partidului PER si cred ca, in acest tandem, practic ne vom pozitiona de centru si vom fi o echipa castigatoare", a declarat fostul senator PDL.

Economie

Candidatul PER se opune exploatarii miniere de la Rosia Montana si promite ca, dupa ce va ajunge presedinte, va "sparge" gastile din care fac parte cei recunoscuti dupa apelative de genul "baietii destepti" sau "capusele bugetului".

"Cand eu si cei care constientizeaza vom ajunge la putere, vom sparge aceasta gasca, asa cum s-a intamplat in Italia cu 'caracatita', precum si in alte tari.

Voi cere ajutor international in tarile UE pentru ca ei au o expertiza in identificarea si lupta impotriva acestora", arata Brinza.

In contextul organizarii unui referendum odata cu al doilea scrutin al prezidentialelor, Brinza i-ar mai intreba pe romani:

"- sunteti de acord cu exploatarea gazelor de sist si a exploatarilor (sic!) prin folosirea cianurii?

- sunteti de acord cu redeventele mici stabilite acum de statul roman pentru industria de petrol si gaze? Sunteti de acord ca acestea sa fie marite la plafonul maxim?

- sunteti de acord cu crearea unei companii nationale care sa detina pachetul majoritar de 50,1% in societatile care exploateaza resursele Romaniei?

- sunteti de acord ca societatilor care exploateaza resursele tarii sa li se impuna depunerea unei taxe de mediu care sa fie returnata dupa incheierea investitiei fara prejudicii pentru mediu?"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#ce promite William Brinza, #William Brinza candidat prezidentiale 2014, #candidati alegeri prezidentiale 2014, #campanie alegeri prezidentiale 2014, #Turul 1 Alegeri Prezidentiale 2014, #Campanie William Brinza prezidentiale 2014, #ce promit candidatii , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014