Wizz Air suspendă toate zborurile către și dinspre Chișinău. Invocă "riscul ridicat"

Marti, 14 Martie 2023, ora 09:55
4043 citiri
Wizz Air suspendă toate zborurile către și dinspre Chișinău. Invocă "riscul ridicat"
Wizz Air își suspendă zborurile spre și dinspre Republica Moldova FOTO Facebook/ Wizz Air

Wizz Air a suspendat, începând de marți, 14 martie, cursele către şi dinspre Chișinău, invocând "riscul de securitate ridicat, dar nu iminent" din spaţiul aerian al Republicii Moldova.

Compania a anunţat în urmă cu două săptămâni că va oferi zboruri suplimentare din Iași, pentru a sprijini pasagerii din țara vecină.

Astfel, Wizz Air pune la dispoziţia pasagerilor o nouă cursă Iaşi-Berlin şi va creşte frecvența zborurilor de la Iaşi către Barcelona, Milano, Roma, Londra sau Dortmund.

Rutele de la Chișinău către Budapesta şi Praga vor fi suspendate fără o alternativă directă, care să le înlocuiască.

„Clienții afectați, care au rezervat bilete direct prin wizzair.com sau prin aplicația pentru mobil a companiei aeriene, vor fi notificați prin e-mail și pot opta pentru rezervarea gratuită a unui alt bilet, pentru rambursarea a 120% din tariful inițial achitat sub formă de credit pentru rezervări viitoare sau rambursarea a 100% din prețul biletului. Wizz Air rămâne fidelă pieței din Moldova și loială clienților săi. Wizz Air va continua să evalueze constant situația, pentru a relua operațiunile și pentru a redeschide baza, de îndată ce acest lucru va putea fi realizat în siguranță”, arată Wizz Air, potrivit unui comunicat citat de Economica.net.

Compania aeriană pune suspendarea curselor sale care fac legătura cu Republica Moldova pe seama "riscului ridicat, dar nu iminent, din spațiul aerian al țării".

„Siguranța pasagerilor și a echipajului rămâne prioritatea numărul unu a Wizz Air, iar ca urmare a evoluțiilor recente din Moldova și a riscului ridicat, dar nu iminent, din spațiul aerian al țării, Wizz Air a luat decizia dificilă, dar responsabilă, de a suspenda toate zborurile către Chișinău începând cu data de 14 martie.

După data de 14 martie, Wizz Air va oferi zboruri suplimentare din Iași, pentru a sprijini pasagerii din Chișinău”, transmite Wizz Air.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Doi tineri italieni s-au căsătorit într-un avion. Ce cadou au primit de la compania aeriană VIDEO
Doi tineri italieni s-au căsătorit într-un avion. Ce cadou au primit de la compania aeriană VIDEO
Doi tineri italieni s-au căsătorit în aer, pe 15 aprilie, la bordul unei aeronave Wizz Air. Ivano și Federica au avut parte de o ceremonie oficială chiar în interiorul avionului, iar...
Ce șanse are Republica Moldova să se integreze în UE sau să facă unirea cu România. Politolog: „A devenit subiect de securitate internațională”
Ce șanse are Republica Moldova să se integreze în UE sau să facă unirea cu România. Politolog: „A devenit subiect de securitate internațională”
Referendumul privind aderarea Republica Moldova la Uniunea Europeană (UE) se vor desfășura în aceeași zi cu alegerile prezidențiale, pe data de 20 octombrie 2024. Curtea Constituțională a...
#Wizz Air, #cursa Wizz Air, #Wizz Air zboruri, #Republica Moldova, #aeroport Chisinau , #aeroport
Comentarii
Poza alfabeta
alfabeta
rank 1
Companiile aviatice sunt primele informate ca urmeaza ceva