In Qatar va aparea norul cu telecomanda

Joi, 24 Martie 2011, ora 10:32
3884 citiri
In Qatar va aparea norul cu telecomanda
Foto: Yahoo News

Qatarul a castigat dreptul de a gazdui Cupa Mondiala de Fotbal din anul 2022 si vine cu un proiect incredibil. Aceasta tara vrea sa construiasca un nor care poate fi manevrat cu telecomanda, el avand rolul de a mentine o temperature constanta deasupra stadioanelor.

Pe langa stadioanele care arata ca adevarate navete spatiale si par desprinse din filmele S.F., aceasta tara se intrece in proiecte marete. Seful departamentului de inginerie mecanica si industriala de la Universitatea Qatar spune ca acest "nor" va functiona cu energie solara, informeaza thepostgame.com.

Acesta nu ar fi un nor obisnuit, alb si pufos, asa cum suntem obisnuiti. El seamana mai degraba cu un telefon celular urias. Norul arata mai mult ca o naveta spatiala, de fapt. Costul este de 500.000 de dolari, insa banii nu reprezinta un impediment pentru tara gazda a Mondialului din 2022. Rezervele imense de gaze si petrol permit acolo indeplinirea oricarei excentricitati.

Cea mai mare ingrijorare este cea legata de caldura. Au existat propuneri ca acea Cupa Mondiala sa se joace chiar in luna ianuarie. Qatarul va fi cea mai mica tara din toate timpurile, desemnata gazda a turneului final al Campionatului Mondial de Fotbal.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#fotbal campionat mondial, #petrol gaze pret qatar , #stiri World Cup