Emoții mari pentru România la Eurovision 2022. WRS a făcut furori la repetițiile oficiale. Ora de start a show-ului de joi seară

Joi, 12 Mai 2022, ora 09:25
5910 citiri
Emoții mari pentru România la Eurovision 2022. WRS a făcut furori la repetițiile oficiale. Ora de start a show-ului de joi seară
WRS reprezintă România la Eurovision

Reprezentantul României la Eurovision, WRS, va evolua, joi, în semifinala a doua a concursului cântecului european, organizat la Sala Pala Olimpico din Torino.

Artistul va intra în concurs al treisprezecelea, cu piesa "Llámame". În semifinala a doua mai urcă pe scenă reprezentanţii Australiei, Georgiei, Ciprului, Serbiei, Finlandei, Azerbaidjanului, din San Marino, Israel, Malta, Muntenegru, Cehia, Polonia, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia, Irlanda.

Fanii din ţările semifinaliste (cu excepţia celor care locuiesc în România) plus cei din Germania, Marea Britanie şi Italia pot vota piesa "Llámame" prin SMS sau prin aplicaţia de pe site-ul oficial al concursului.

Tot ce au de făcut cei care vor să susţină România este ca, în perioada alocată, ce se va deschide imediat după încheierea prezentării celor 18 piese, să voteze 13 - numărul alocat României.

Prezentatorii concursului Eurovision vor anunţa momentul în care liniile sunt deschise pentru votare. Un juriu alcătuit din profesionişti din industria muzicală va vota la rândul său, iar opţiunea juriului va reprezenta 50% din rezultatul final.

Ocupanţii primelor 10 poziţii se vor califica pentru finala concursului Eurovision 2022, ce va avea loc sâmbătă seară.

Marţi, după prima semifinală, s-au calificat în finală reprezentanţii următoarelor ţări: Elveţia, Armenia, Islanda, Lituania, Portugalia, Norvegia, Grecia, Ucraina, Republica Moldova şi Ţările de Jos.

Cele cinci ţări care alcătuiesc aşa-zisul grup "Big Five" - Marea Britanie, Franţa, Germania, Italia şi Spania - sunt calificate automat în marea finală, întrucât ele oferă cele mai mari contribuţii financiare organizatorului concursului, European Broadcasting Union (EBU).

TVR 1 şi TVR Internaţional transmit în direct evenimentul de joi, începând cu ora 22,00.

Finala Eurovision 2022 va avea loc sâmbătă, 14 mai, iar telespectatorii români o vor putea urmări în direct pe TVR 1 şi TVR Internaţional, tot începând cu ora 22,00.

Eurovision Song Contest 2022 se desfăşoară sub sloganul "The sound of beauty".

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU - cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Televiziunea Română este organizatoarea Selecţiei Naţionale Eurovision şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).

Artistul wrs a impresionat audienţa la a doua repetiţiile oficiale pe scena torineză a Eurovision Song Contest. Interpretarea melodiei „Llamame” pe Arena Pala Olimpico a strâns peste 100.000 de vizualizări pe canalul de Youtube al Eurovision Song Contest, fiind unul dintre cele mai apreciate momente.

Citește și:
Avertisment pentru Rusia. Bombardiere americane pe cerul Europei, însoțite de avioane de luptă din România VIDEO
Avertisment pentru Rusia. Bombardiere americane pe cerul Europei, însoțite de avioane de luptă din România VIDEO
O pereche de bombardiere americane B-52 au participat la o misiune peste Europa, împreună cu alți trei aliați NATO, printre care și România, într-o demonstrație de forță a alianței...
O americancă născută într-un lan de porumb din România își caută cu disperare mama: "O cheamă Clara"
O americancă născută într-un lan de porumb din România își caută cu disperare mama: "O cheamă Clara"
O femeie de 36 de ani, care trăiește în America, își caută cu disperare mama biologică, deși aceasta a abandonat-o în urmă cu mulți ani. În încercarea de a afla ceva despre mama ei,...
#WRS, #eurovision, #Romania, #semifinala , #Eurovision 2022