Decizia care lovește în plin tenisul românesc: ce hotărâre a luat WTA la nivel înalt

Sambata, 03 Iunie 2023, ora 12:23
21874 citiri
Decizia care lovește în plin tenisul românesc: ce hotărâre a luat WTA la nivel înalt
Simona Halep

WTA, circuitul profesionist feminin de tenis, a luat o decizie care ne afectează în mod direct.

WTa a dezvăluit calendarul turneelor prevăzute în China în această toamnă, după o absenţă de patru ani generată de pandemia de Covid-19 şi apoi de cazul Shuai Peng, informează AFP.

Şapte turnee vor avea loc în China continentală şi Hong Kong, în lunile septembrie şi octombrie. Asta înseamnă că iese din calendar Transylvania Open, competiția de la Cluj care era extrem de apreciată de jucătoare și care anul trecut a obținut premiul pentru cel mai bun turneu WTA 250.

Ce turnee se organizează în China

Openul WTA 250 de la Guangzhou va fi primul din această serie de turnee şi va debuta pe 18 septembrie.

Acesta va fi urmat de turneul de la Ningbo (WTA 250), cu startul pe 25 septembrie, apoi de Openul Chinei de la Beijing, de categoria WTA 1.000, care va debuta pe 30 septembrie.

Alte turnee programate în China sunt cele de la Zhengzhou (WTA 500), Hong Kong (WTA 250), Nanchang (WTA 250) şi, în sfârşit, cel de la Zhuhai, toate pe parcursul lunii octombrie.

Cu excepţia Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, din februarie 2022, care s-au desfăşurat într-o "bulă", majoritatea evenimentelor sportive au fost anulate în China după apariţia pandemiei de Covid-19.

WTA a suspendat totodată evenimentele sale în China timp de 16 luni, în urma cazului Shuai Peng, jucătoarea chineză de tenis, fostă numărul unu mondial la dublu, aflată în mijlocul unei afaceri de stat şi a unei crize mondiale, după ce l-a acuzat pe fostul vicepremier chinez Zhang Gaoli că a agresat-o sexual.

Jucătoarea a dispărut timp de câteva zile în noiembrie 2021, după ce a publicat pe reţeaua de socializare chineză Weibo un lung mesaj în care l-a denunţat pe înaltul demnitar. Ea a reapărut în public în mai multe rânduri, în special cu ocazia JO de la Beijing, însoţită de oficiali ai regimului.

Chiar dacă WTA nu a obţinut toate garanţiile în privinţa lui Shuai Peng, organizaţia a decis totuşi să revină în China, o ţară esenţială pentru finanţele circuitului, în care tenisul se bucură de o foarte mare popularitate.

Simona Halep se răsfață înaintea debutului la Miami. Persoana dragă care îi este alături FOTO
Simona Halep se răsfață înaintea debutului la Miami. Persoana dragă care îi este alături FOTO
Simona Halep o va înfrunta pe spaniola Paula Badosa, locul 73 WTA, în primul tur al Miami Open, conform tragerii la sorţi care a avut duminică. Turneul de la Miami, de categorie WTA 1000, este...
S-a stabilit ora meciului! Când joacă Simona Halep primul meci după ridicarea suspendării
S-a stabilit ora meciului! Când joacă Simona Halep primul meci după ridicarea suspendării
Simona Halep o va înfrunta pe spaniola Paula Badosa, locul 73 WTA, în primul tur al Miami Open, conform tragerii la sorţi care a avut duminică. Turneul de la Miami, de categorie WTA 1000,...
#wta, #Simona Halep, #transylvania open, #China, #calendar, #turnee , #stiri tenis