Xi Jinping acuzat de trădare față de Putin: Discuția președintelui chinez care a înfuriat Moscova VIDEO

Joi, 04 Mai 2023, ora 05:03
20183 citiri
Xi Jinping acuzat de trădare față de Putin: Discuția președintelui chinez care a înfuriat Moscova VIDEO
Propagandistul Serghei Mardan îl acuză pe Xi că l-a trădat pe Putin FOTO / Daily Mail

Președintele chinez, Xi Jinping, care a efectuat o vizită oficială de trei zile la Moscova în luna martie 2023, este acuzat că l-a trădat pe Vladimir Putin, de către unul dintre cei mai apropiați susținători ai dictatorului rus, la televiziunea de stat. Acesta l-a incriminat pe liderul de la Beijing pentru convorbirea telefonică avută cu Volodimir Zelenski.

Propagandistul rus l-a acuzat pe Xi că a subminat Kremlinul prin apelul către Zelenski. ”Suntem prieteni sau ce?”, a izbucnit analistul Serghei Mardan la televiziunea de la Moscova, potrivit Daily Mail.

Discuția telefonică a lui Xi Jinping și angajamentul cu președintele ucrainean Volodimir Zelensky din ultimele zile au revoltat cele mai mari marionete ale lui Putin. Săptămâna trecută, Xi l-a sunat pe Zelenski pentru prima dată de la invazia rusă pentru un apel de o oră, pe care președintele ucrainean l-a descris drept „lung și semnificativ”.

Ultima șansă a lui Putin: Disperarea Rusiei ce îi poate da lovitura de grație

Zelenski a numit de atunci un ambasador la Beijing, iar China îl va trimite pe reprezentantul său pentru afaceri europene la Kiev. Dar mișcarea a zguduit spectatorii din Rusia. Analistul de război Serghei Mardan a spus la emisiunea SolovyevLive că vizita lui Xi la Moscova luna trecută a subminat Kremlinul.

”Ce ar trebui să gândim? el a spus. 'Suntem prieteni sau ce?!' Mardan a spus în cadrul emisiunii sale: „[aveam] bucurie și încredere în a crede că Xi Jinping l-a văzut pe Zelenski ca pe o păpușă, cu siguranță nu îl va numi...Și apoi boom – asta (convorbirea telefonică cu el)”, a spus el telespectatorilor.

China a sprijinit Rusia cumpărând combustibili, în avantajul său, în ciuda sancțiunilor occidentale din timpul războiului din Ucraina. Exportul către cumpărători mari precum China a contribuit, de asemenea, la atenuarea recesiunii Rusiei, veniturile fiscale crescând în general.

Exporturile din Rusia către China au crescut cu 43% de la an la an în 2022. Dar China a evitat să trimită direct muniții în Rusia - spre furia privitorilor care susțin campania lui Putin.

Merkel își apără poziția față de Putin: Ce a spus despre invazia Rusiei din Ucraina

În ultimele luni, China a făcut eforturi să conducă negocierile dintre Ucraina și Rusia pentru a detensiona violența care a luat viața a peste 350.000 de persoane. Moscova nu s-a opus în mod deschis acestui lucru.

Dar apelul dintre Xi și Zelenski a fost o punte prea departe pentru susținătorii lui Putin. „Cum primim acest apel? De ce l-a sunat pe inamicul nostru [Zelenski]? Tovarășe Xi Jinping, de ce ai venit la Moscova? Și să petreci trei zile aici, întrerupând munca lui Putin?”, a spus propagandistul la televiziune.

„Așadar, ca urmare a șederii sale de trei zile la Moscova, se întoarce la Beijingul său, petrece o săptămână vorbind cu consilierii săi - și apoi decide să-l sune pe Zelenski”, a continuat Mardan retorica.

Pălmuirea lui Xi vine în timp ce susținătorii lui Putin se simt, de asemenea, supărați că aliatul lor apropiat chinez nu a trimis arme avansate și drone pentru a ajuta efortul de război asediat al Rusiei.

Înaintarea armatei ruse amenință oraşul-cheie Vuhledar. Șoigu anunță noi progrese, în timp ce Zelenski așteaptă rachete Storm Shadow VIDEO
Înaintarea armatei ruse amenință oraşul-cheie Vuhledar. Șoigu anunță noi progrese, în timp ce Zelenski așteaptă rachete Storm Shadow VIDEO
Ocuparea de către Rusia a satului Novomihailovka, în estul Ucrainei, ar putea să pună în pericol oraşul-cheie Vuhledar, informează marţi, 23 aprilie, Ministerul Apărării britanic în baza...
Decizia luată de Zelenski pentru a reduce dependenţa soldaţilor de jocurile de noroc: „Sunt vulnerabili din punct de vedere psihologic”
Decizia luată de Zelenski pentru a reduce dependenţa soldaţilor de jocurile de noroc: „Sunt vulnerabili din punct de vedere psihologic”
Volodimir Zelenski a ordonat noi restricţii asupra cazinourilor online din Ucraina, inclusiv limite de publicitate şi interdicţii pentru soldaţi de a juca în timpul războiului. Unele voci...
#Xi Jinping, #Putin Xi Jinping, #vizita xi jinping, #Xi Jinping vizita Rusia, #Zelenski, #Zelenski putin, #zelenski xi jinping , #Razboi Ucraina