Pe cine a ignorat Xi Jinping în timpul vizitei la Moscova. ”Nu a avut timp de cântece populare rusești și să privească urșii cu balalaică”

Sambata, 25 Martie 2023, ora 19:11
7105 citiri
Pe cine a ignorat Xi Jinping în timpul vizitei la Moscova. ”Nu a avut timp de cântece populare rusești și să privească urșii cu balalaică”
Liderul chinez a tăiat o parte din programul cultural al vizitei FOTO Twitter

Vizita oficială a liderului chinez Xi Jinping în Federația Rusă, de la începutul acestei săptămâni, a avut loc conform unui program scurtat: liderul chinez a refuzat să se întâlnească cu primarul Moscovei, Serghei Sobianin, precum și cu reprezentanții partidelor Rusia Unită și Comunist.

În plus, liderul chinez a tăiat o parte din programul cultural al vizitei, refuzând să viziteze Grădina Zoologică din Moscova.

Kremlinul nu a discutat despre misiunea de mediere a Chinei în războiul din Ucraina, iar problemele legate de exportul materiilor prime rusești au fost puse în așteptare.

"Xi a arătat pe scurt și cu acuratețe că nu intenționează să se întâlnească cu servitorii lui Putin. De asemenea, nu a avut timp să asculte cântece populare rusești și să privească urșii cu balalaică", a comentat Ministerului Afacerilor Interne ucrainean, Anton Gerașcenko.

Vizita lui Xi Jinping la Moscova a avut loc în perioada 20-21 martie. În prima zi, președintele chinez a avut o întâlnire informală cu Putin, care a durat câteva ore, iar în a doua zi a luat parte la negocierile oficiale.

Între timp, mass-media relatează despre planurile liderilor europeni de a vizita Beijingul în viitorul apropiat și de a purta discuții cu Xi Jinping. O astfel de activitate diplomatică are ca scop prevenirea unei apropieri între China și Rusia.

#Xi Jinping, #ignorare, #vizita, #Rusia, #partide, #comunist, #program, #artistic , #China