Marissa Mayer, CEO Yahoo: Am fi facut inchisoare daca dezvaluiam secretul interceptarilor NSA

Joi, 12 Septembrie 2013, ora 22:50
3181 citiri
Marissa Mayer, CEO Yahoo: Am fi facut inchisoare daca dezvaluiam secretul interceptarilor NSA
Foto: The Guardian

Marissa Mayer, directorul executiv al Yahoo, si Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, au raspuns miercuri criticilor care acuza cele doua companii ca au facut prea putin ca sa se opuna interceptarilor Agentiei Nationale pentru Securitate a SUA.

Mayer a marturisit ca directorii pot face inchisoare daca dau in vileag secretele guvernului.

Yahoo si Facebook, impreuna cu alte companii, incearca sa obtina dreptul de a face public numarul de cereri de interceptare primite din partea agentiilor de informatii guvernamentale. Companiilor le este interzis prin lege sa dezvaluie ce date trimit guvernului, relateaza The Guardian.

In timpul unui interviu la conferinta Techcrunch Disrupt din San Francisco, Mayer a fost intrebata de ce companiile nu au decis pur si simplu sa spuna publicului mai mult despre ce le cer structurile americane de supraveghere. "Sa dezvalui informatie secreta este tradare si faci inchisoare", a raspuns ea.

Mayer a povestit ca e mandra ca face parte dintr-o companie care inca din 2007 a fost nemultumita de aceste cereri din partea NSA. Yahoo a cerut in 2007 in zadar permisiunea de face publice cererile pe care le primea din partea agentiilor de informatii. "Cand pierzi si nu te supui, e tradare", a spus Mayer. "Credem ca e mai important sa lucrezi in cadrul unui sistem", a marturisit ea.

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a spus si el ca guvernul a facut o afacere foarte proasta, punand in balanta spatiul privat al oamenilor si datoria sa de a proteja. "Sincer, cred ca guvernul a facut rau", a spus Zuckerberg.

El a dezvaluit ca, dupa ce vestile despre Prism, programul guvernamental de supraveghere si interceptare, au aparut in presa, raspunsul guvernului a fost "O, nu va ingrijorati, noi nu-i urmarim pe americani".

"Minunat, asta chiar ajuta companiile care incearca sa fie folositoare publicului din intreaga lume si chiar o sa inspire incredere in companiile americane de Internet", a spus ironic fondatorul Facebook.

Zuckerberg a spus insa ca Facebook si alte companii incearca cu adevarat sa obtina mai multa transparenta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Director Yahoo NSA interceptari, #Marissa Mayer Yahoo NSA inchisoare, #Yahoo Facebook tradare interceptari , #Facebook
Comentarii
Poza grob
grob
rank 5
Citind articolul, parca ma simt 'back in time', pe vremea lu'