Yahoo.ro s-ar putea lansa in septembrie

Joi, 15 Mai 2008, ora 13:29
2241 citiri
Yahoo.ro s-ar putea lansa in septembrie

Yahoo va lansa cel mai tarziu in septembrie portalul yahoo.ro in Romania, calcand pe urmele Google, relateaza Business Magazin, in pagina electronica de joi.

Planurile apropiate ale companiei vizeaza si lansarea unei versiuni in limba romana a Yahoo! Messenger si eventual si a serviciului de e-mail Yahoo! Mail.

In acest scop, Darren Patterson, business development director in cadrul Yahoo! Europe a venit in Romania pentru a pune la punct cateva dintre detaliile lansarii protalului Yahoo.ro.

Domeniul Yahoo.ro a fost inregistrat in 1996, potrivit Romanian Top Level Domain, administratorul domeniului .ro, insa din noiembrie 2007 a trecut in posesia Yahoo! Inc. cu sediul in Sunnyvale, California.

Versiunea locala a portalului Yahoo! va fi orientata catre comunitate, dupa cum sustine Patterson, scopul fiind de a intari aceasta comunitate prin oferta de continut localizat.

Legatura dintre utilizatori si companie va fi tinuta prin intermediul bloggerului Bobby Voicu, numit recent comunity manager al Yahoo! in Romania.

"Odata ce vom lansa yahoo.ro, este de asteptat sa ajungem pe locul intai in Romania, asa cum se intampla la nivel mondial cu Yahoo.com", a afirmat Voicu.

"Pietele cheie pentru Yahoo! in 2008 si 2009 sunt Romania, Turcia, Polonia si Rusia" a mai afirmat Patterson, aratand totodata ca Yahoo nu priveste Romania ca pe un potential centru de cercetare si dezvoltare si ca principala tinta este ca portalul yahoo.ro sa devina cea mai accesata pagina de internet din Romania.

Astfel, concomitent cu numirea lui Voicu in Romania, compania a angajat un om pe o pozitie similara si in Turcia, o piata mult mai mare din punctul de vedere al publicitatii, dar unde Yahoo! nu are o prezenta atat de puternica comparativ cu tara noastra.

In ce priveste Rusia, Yahoo! are deja de mai multa vreme un portal local si e-mail in rusa, dar strategia companiei nu a fost atat de mult orientata spre dezvoltarea acestor servicii.

In prezent, Yahoo! numara pe piata locala peste 8 milioane de conturi active pentru serviciul de e-mail si peste 7 milioane de conturi pentru serviciul de mesagerie Yahoo! Messenger.

România, în procedură de infringement pentru nerespectarea legislației privind achizițiile publice. Ce probleme a sesizat Comisia Europeană
România, în procedură de infringement pentru nerespectarea legislației privind achizițiile publice. Ce probleme a sesizat Comisia Europeană
Comisia Europeană a decis miercuri, 24 aprilie, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în întârziere României, precum şi a unor avize motivate...
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Valoarea adăugată a sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) al UE a fost în 2021 echivalentă cu 5,5% din valoarea adăugată brută a economiei europene. România s-a...
#lansare, #septembrie, #Yahoo ro , #Google