Presa internationala - Alianta Yahoo - Microsoft, aprobata

Vineri, 19 Februarie 2010, ora 08:55
1528 citiri
Presa internationala - Alianta Yahoo - Microsoft, aprobata

Forurile antitrust din Europa si Statele Unite au aprobat o alianta intre Microsoft si Yahoo, decizie care, in opinia multor analisti, va constitui o mai mare concurenta pentru gigantul online Google.

Companiile au declarat ca vor incepe sa integreze operatiunile relevante zilele urmatoare, punand in aplicare strategia la care au lucrat inca din momentul in care au propus aceasta alianta, in iulie anul trecut, informeaza Financial Times.

Microsoft isi va asuma responsabilitatea, pana la finalul lui 2010, pentru cautarea generata de computer si linkurile publicitare de pe paginile Yahoo.

O cota de piata mai mica in Europa a constituit un avantaj pentru companii sub aspectul acordarii dreptului de alianta, insa acceptul din partea autoritatilor americane a fost mai putin ferm. Reglemntatorii din Departamentul de Stat pentru Justitie american a impus o politica anti-trust mai ferma decat cea a administratiei anterioare.

Unii dintre cei mai mari cumparatori de advertising, printre care WPP, Omnicom si Publicis, au argumentat in favoarea acestei aliante, in vreme ce Google a stat in afara discutiei.

Oficialii europeni au declarat ca investigatia desfasurata pe parcursul unei luni le-a indicat faptul ca problema publicitatii online este delicata, in conditiile in care Google detine 90 de procente din aceasta piata.

Carol Bartz, seful Yahoo, a acceptat intelegerea dupa o lunga nalza care, la un moment dat a luat in vizor tentativa Microsoft de a achizitiona Yahoo. Actionarii Yahoo au fost dezamagiti de termenii aliantei finale, incluzand si garantiile de bani lichizi care se ofera. Insa in Yahoo, semnarea intelegerii a adus un moment de relaxare, in conditiile in care cota de piata a companiei este in continua scadere.

Yahoo a declarat ca licenta pe 10 ani pentru cautarea pe internet si 400 de angajati vor fi directionati catre Microsoft, dupa cum s-a stabilit anterior.

Pe langa furnizarea algoritmilor pentru cautare, Microsoft se va ocupa si de administrarea afacerilor mai mici precum cumararea de bannere publicitare bazate pe cuvinte cautate, fara asistenta din partea departamentelor de vanzari.

Departamentele de vanzari de la Yahoo se vor ocupa de relatia cu marii cumparatori.

Cei ce-si fac publicitate nu vor fi trecuti pe noul sistem pana la sfarsitul anului, a declarat Yahoo, iar efortul general de integrare va dura pana in 2012.

Desi yahoo a aprobat toata aceasta strategie, analistii considera ca livrarea din afara companiei a elementelor de cautare online marcheaza sfarsitul companiei ca actor principal online.

In schimb, Yahoo este in momentul de fata un adevarat grup media, cu averea legata direct de numarul de utilizatori pe care ii atrage si de eficienta diverselor mijloace prin care reuseste s aexpuna acestor vizitatori publicitatea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare a imaginilor: JPEGli
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare a imaginilor: JPEGli
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare pentru imagini, denumită JPEGli, care promite să revoluționeze modul în care fotografiile sunt afișate și gestionate pe internet....
#alianta Yahoo Microsoft, #Google, #principalii actori online, #efecte recesiune globala , #Microsoft Yahoo