Alibaba isi rascumpara actiunile de la Yahoo de 7 miliarde de dolari

Luni, 21 Mai 2012, ora 17:55
2232 citiri
Alibaba isi rascumpara actiunile de la Yahoo de 7 miliarde de dolari
Foto: AFP

Miliardarul chinez Jack Ma, proprietarul grupului Alibaba, va rascumpara de la Yahoo 20% din activele detinute de compania americana la firma sa, pentru 7,1 miliarde de dolari.

Intelegerea, care a fost anuntata duminica, prevede ca firma Alibaba sa isi rascumpere jumatate din participatia de 40% pe care Yahoo o are la compania chineza, pentru care firma americana va primi 6,3 miliarde de dolari si titluri cu drepturi preferentiale, nou emise, in valoare de 800 milioane de dolari la Alibaba, informeaza AFP.

Majoritatea incasarilor obtinute din tranzactia cu compania chineza vor reveni actionarilor Yahoo, iar ulterior va fi vandut si restul participatiei, de 20%.

Alibaba incearca din 2010 sa rascumpere pachetul de actiuni de la Yahoo, insa relatia dintre cele doua companii este tensionata, din cauza unor divergente, care au pornit de la sprijinul dat de Yahoo celor de la Google, in disputa cu guvernul chinez, privind cenzura pe Internet.

In acelasi timp, managementul Yahoo a fost criticat dur de actionari, in ultimii ani, pentru ca nu a luat masuri ferme de revigorare a declinului veniturilor din publicitate online, in urma ascensiunii rivalilor Google si Facebook.

Aceste divergente au inceput in 2008, cand conducerea Yahoo a respins oferta Microsoft, care voia sa preia compania pentru 48 miliarde de dolari. In prezent, compania are o capitalizare de piata de circa 19 miliarde de dolari, de peste 10 ori mai mica decat cea a Google.

Activele asiatice ale Yahoo, adica participatia la Alibaba si pachetul de 35% la Yahoo Japan, controlat in parteneriat cu grupul telecom Softbank Corp, sunt cele mai valoroase detineri ale companiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Alibaba rascumpara actiuni Yahoo, #Alibaba actiuni Yahoo , #parteneriate