Ascensiunea fulminanta a Marissei Mayer, care a vandut Yahoo pentru aproape 5 miliarde de dolari

Sambata, 30 Iulie 2016, ora 08:23
15175 citiri
Ascensiunea fulminanta a Marissei Mayer, care a vandut Yahoo pentru aproape 5 miliarde de dolari
Foto: Twitter/Marissa Mayer

Compania telecom americana Verizon a anuntat la inceputul acestei saptamani ca va achizitiona Yahoo pentru 4,83 miliarde de dolari. Tranzactia a pus-o din nou in lumina reflectoarelor pe Marissa Mayer, directorul exectuiv al gigantului IT.

Corporatia care a reprezentat pentru milioane de utilizatori prima adresa de email si prima conversatie pe Messenger va fuziona cu AOL, una dintre afacerile pe care le detine Verizon.

Tranzactia marcheaza transferul celor mai importante produse ale Yahoo catre compania telecom, printre care se numara motorul de cautare, continutul si serviciile de reclame.

Cu toate ca nu a existat un anunt oficial referitor la rolul pe care il va avea Marissa Meyer in noul grup, ea a dat asigurari angajatilor ca va ramane alaturi de ei. Sub ce forma, asta ramane de vazut.

In aceste conditii, Business Insider a aruncat o privire catre viata interesanta pe care o are aceasta, marcata de o ascensiune fulminanta.

- Marissa Mayer a crescut in Wausau, Wisconsin, SUA, unde a avut performante scolare deosebite, dar si multe activitati extracurriculare: a luat lectii de pian, a facut parte din echipa de dezbateri, a jucat volei, a mers la inot si balet. Toate acestea au facut-o sa fie echilibrata si disciplinata.

- Dupa ce a mai crescut, a parasit Wisconsin pentru Stanford, unde a absolvit cursurile universitatii de acolo. S-a remarcat in special la cursurile IT, asa ca dupa terminarea studiilor a primit 14 oferte de angajare din partea unor companii cu nume greu in industrie.

- Ea a ales sa se angajeze la Google si a devenit astfel prima femeie inginer a companiei.

- In 2004, cand Google s-a listat pe bursa, Mayer s-a imbogatit peste noapte.

- Ulterior, in 2012, ea a parasit cel mai mare motor de cautare din lume si a mers la rivalii de la Yahoo, unde a fost numita director executiv, intr-o perioada de cumpana pentru compania care a fost unul dintre pionierii IT.

- Mayer e cunoscuta pentru algerile sale vestimentare luxoase si de bun gust. Ea a purtat la evenimente imbracaminte realizata de designeri de top, printre care se numara Carolina Herrera si Alexander McQueen.

- La un moment dat, a platit 60.000 de dolari doar ca sa ia pranzul cu designerul Oscar de la Renta, iar un cardigan realizat de acesta a devenit parte din "uniforma" sa.

- In mai 2015, Mayer s-a alaturat unor vedete precum Jennifer Lawrence, Wendi Deng si Gong Li pentru a organiza Gala Met, unul dintre cele mai importante evenimente de moda. Yahoo a fos unul dintre sponsori si se pare ca bugetul alocat a fost de 3 milioane de dolari.

- Si acum sa trecem la viata personala. Mayer l-a intalnit pe antreprenorul Zachary Bogue in 2007, printr-un prieten comun. Cei doi aveau multe lucruri in comun, precum pasiunea pentru alpinism, iar cei doi au fost vazuti alergand impreuna la maratoane.

- Povestea lor de dragoste a inflorit, iar in 2009 cei doi s-au casatorit pe o insula.

- Trei ani mai tarziu, ea a nascut un baietel pe nume Macallister. Si-a luat concediu de maternitate doua saptamani, iar apoi a infiintat o cresa la sediul Yahoo, pentru ca bona sa-i aduca copilul la munca in fiecare zi.

- In decembrie 2015, Mayer a devenit din nou mama, dar de data asta a nascut gemeni.

- Familia sa locuieste intr-un penthouse luxos din hotelul Four Seasons din San Francisco. Locuinta ei valoreaza 5 milioane de dolari. Mayer organizeaza acolo cea mai mare parte din petrecerile sale private.

- Mayer mai detine o proprietate, in Palo Alto, care valoreaza 5,2 milioane de dolari, ce are 5 dormitoare.

- Ea s-a intalnit cu unii dintre cei mai puternici oameni ai planetei. In 2010, de exemplu, a organizat o strangere de fonduri la locuinta sa pentru campania lui Barack Obama.

- Dupa vanzarea Yahoo catre Verizon, Mayer le-a transmis angajatilor ca va ramane in cadrul companiei. Dar daca grupul telecom decide sa o dea afara, atunci ea va primi un pachet de compensatii si beneficii in valoare de 54,9 milioane de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
OMV Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie, arată un comunicat de presă al companiei. Testele sunt parte...
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Ședința de luni din plenul reunit al Parlamentului României, care avea ca obiect numirea noilor membri ai Consiliului Concurenței, a fost una tensionată. Două partide au absentat de la vot,...
#viata sefa Yahoo, #viata Marissa Mayer, #Marissa Mayer Yahoo, #Yahoo vanzare , #parteneriate