Sfarsitul unei ere? Yahoo a fost cumparata de un grup telecom american cu 5 miliarde de dolari (Video)

Luni, 25 Iulie 2016, ora 16:37
5958 citiri
Sfarsitul unei ere? Yahoo a fost cumparata de un grup telecom american cu 5 miliarde de dolari (Video)
Foto: Ziare.com

Yahoo, gigantul IT care pentru unii a insemnat prima adresa de mail si prima conversatie pe Messenger, va fi vanduta grupului telecom american Verizon. Tranzactia valoreaza 5 miliarde de dolari.

Intelegerea a fost anuntata, luni, si cuprinde divizia de Internet a Yahoo, dar nu si actiunile pe care le are la firma chineza Alibaba, ce detine unul dintre cele mai populare site-uri de comert online, transmite BBC News.

Compania condusa de Marissa Meyer va fi combinata cu AOL, un alt serviciu IT care si-a pierdut din popularitate in ultimii ani, ce a fost cumparat de Verizon anul trecut.

Valoarea tranzactiei, de 5 miliarde de dolari, este cu mult sub suma oferita in 2008 de Microsoft pentru Yahoo. Insa va insemna sfarsitul unei ere?

Asta ramane de vazut, in functie de ce planuri are Verzion pentru gigantul IT.

"Yahoo este o companie care a schimbat lumea si va continua sa faca acest lucru alaturi de AOL si Verizon", a transmis Marissa Meyer, care a preluat conducerea Yahoo in 2012. In ciuda eforturilor, ea nu a reusit sa resusciteze compania, insa si-a exprimat intentia de a ramane in board-ul de conducere chiar si dupa finalizarea tranzactiei.

La randul sau, Tim Armstrong, seful AOL, a spus ca in acest fel adevaratul potential al Yahoo va fi fructificat si se va crea un jucator important pe piata dispozitivelor mobile.

Noul grup rezultat in urma achizitiei va avea aproape 30 de servicii cunoscute la nivel global, inclusiv Yahoo Mail, serviciul de fotografii Flickr si reteaua sociala Tumblr, precum si site-urile Huffington Post si Techcrunch care se afla sub umbrela AOL.

Vanzarea Yahoo vine intr-un moment dificil pentru companie, care a raportat o pierdere de 440 de milioane de dolari in al doilea trimestru al anului.

Tranzactia va fi validata dupa ce primeste toate avizele din partea autoritatilor americane, inclusiv de la cea pentru concurenta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Hackerii din gruparea Sandworm, legată de spionajul rus, sunt pe cale să devină o amenințare la nivel mondial
Hackerii din gruparea Sandworm, legată de spionajul rus, sunt pe cale să devină o amenințare la nivel mondial
O filială a gigantului american Google, Mandiant, avertizează joi, 18 aprilie, într-un raport, cu privire la activităţi ale unei grupări de hackeri cu legături cu spionajul rus, Sandworm,...
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare a imaginilor: JPEGli
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare a imaginilor: JPEGli
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare pentru imagini, denumită JPEGli, care promite să revoluționeze modul în care fotografiile sunt afișate și gestionate pe internet....
#Yahoo vinde, #Yahoo vanduta, #Verizon cumparaYahoo, #Yahoo vanzare , #parteneriate