Profitul Yahoo a scazut drastic in 2011

Miercuri, 25 Ianuarie 2012, ora 15:09
1311 citiri
Profitul Yahoo a scazut drastic in 2011
Foto: deeasoft.com

Profitul companiei Yahoo a scazut seminificativ in 2011, ajungand la putin peste un miliard de dolari.

Yahoo a publicat raportul financiar al companiei, mentionand ca a obtinut venituri de 5 miliarde de dolari anul trecut, un declin de 24%, de la 6,32 miliarde de dolari in 2010, noteaza Financial Times.

Profitul Yahoo a scazut anul trecut cu 14,6%, de la 1,23 miliarde de dolari in 2010, la 1,05 miliarde de dolari in 2011.

Veniturile nete au scazut cu 3% in ultimul trimestru al anului, la 1,17 miliarde de dolari, compania pierzand din nou teren pe piata publicitatii online, in fata concurentilor de la Google si Facebook.

Aceste date financiare slabe au fost publicate in conditiile in care noul director al Yahoo a fost investit in functie in urma cu doar o saptamana.

Scott Thompson i-a luat locul co-fondatorului companiei, Jerry Yang, promitand ca va aduce schimbari rapide pentru a rezolva problemele firmei si ca va face un profit mai mare.

Directorul a specificat ca va opera modificari importante, care vor permite companiei sa intre in noi afaceri, fapt ce ar aduce noi surse de venit.

Seful Yahoo a evitat intrebarile analistilor referitoare la viitoarele sale decizii, dar a afirmat ca va incerca sa foloseasca mai bine datele colectate privind comportamentul utilizatorilor, pentru a crea o experienta online mai personalizata.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#profit Yahoo 2011, #venituri Yahoo 2011, #raport financiar Yahoo, #castig Yahoo , #profit