Seful Yahoo, presat sa demisioneze dupa ce a mintit in CV

Duminica, 06 Mai 2012, ora 22:31
2718 citiri
Seful Yahoo, presat sa demisioneze dupa ce a mintit in CV
Foto: Bloomberg

Asupra directorului executiv al Yahoo, Scott Thompson, se fac presiuni sa demisioneze din functie dupa ce a fost acuzat ca a mintit in legatura cu datele din CV-ul sau.

Mai exact, cei de la Third Point, unul dintre cei mai importanti actionari ai companiei Yahoo, fac presiuni asupra conducerii operatorului de Internet pentru demiterea directorului general Scott Thompson, relateaza agentia de presa Bloomberg.

In timp ce Thompson sustine in CV ca are diploma de licenta in contabilitate si informatica, cei de la Third Point au descoperit ca nu are licenta decat in contabilitate, de la Facultatea Stonehill.

Third Point, care detine o participatie de 5,8% la Yahoo, se lupta pentru a fi reprezentata in board-ul companiei, pe care o considera prost administrata, si cere ca Thomson sa fie concediat imediat, dupa ce a afirmat in mod fals in CV ca este licential in IT.

Seful Yahoo a mintit in CV

Third Point a dezvaluit discrepantele din CV-ul lui Thompson saptamana trecuta si reclama faptul ca Yahoo nu a reactionat in mod adecvat.

Informatiile privind cele doua diplome erau publicate pe site-urile companiilor unde Thompson a fost, in trecut, director general, PayPal si eBay, precum si pe site-ul Yahoo.

De asemenea, oficialii facultatii au confirmat ca seful Yahoo are diploma doar in contabilitate.

Yahoo a sters rapid informatia din biografia lui Thompson si va incepe o ancheta in acest caz, urmand ca rezultatul sa fie dezvaluit actionarilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#sef Yahoo demisie mintit CV, #sef Yahoo Scott Thompson mintit CV, #sef Yahoo mintit CV, #Scott Thompson CV , #stiri Yahoo