Ziare.com

Trei romani pun pe roate publicitatea prin Yahoo Messenger

Joi, 21 Mai 2009, ora 15:00

   

Trei romani pun pe roate publicitatea prin Yahoo Messenger
Advertiserii au acum la dispozitie un nou canal de publicitate neconventionala, si anume reteaua statusurilor de Yahoo Messenger, valorificata astfel de trei romani, prin intermediul Status Pimp.

In intervalul 10-13 iunie se vor derula primele campanii de publicitate in reteaua Status Pimp, detinuta de Stefan Szakal, Calin Iepure si Alin Zainescu.

Pana in momentul de fata au fost epuizate toate cele 1.000 de conturi oferite de Status Pimp utilizatorilor de Yahoo Messenger (YM) care doresc sa gazduiasca, pe statusul lor, mesaje publicitare contra cost.

Pentru a primi un astfel de cont, cei interesati au completat un formular de inscriere pe site-ul Status Pimp si sa descarce pe calculator o aplicatie care sa le permita afisarea mesajelor publicitare alese pe spatiul destinat status-urilor de messenger.

In momentul de fata, nu mai exista conturi disponibile pentru cei care doresc sa isi transforme statusurile de messenger intr-un spatiu destinat publicitatii. Totusi, cei interesati de o astfel de sursa de venit se mai pot inscrie pe site-ul Status Pimp, pentru ca, in aproximativ o saptamana, vor mai fi disponibile alte 2.000 de conturi.

Ce este Status Pimp

Statusul este locul in care utilizatorii de YM isi pot pune un text care sa fie vizibil pentru utilizatorii inclusi in lista lor de Messenger. Lungimea maxima a statusului este de 255 de caractere. In mod normal, el apare ca text cu litere de culoare neagra, insa, atunci contine un link catre o pagina web, devine albastru subliniat.

Status Pimp este, in prezent, prima si singura retea de publicitate prin statusuri de Yahoo Messenger (YM) din lume, potrivit celor care au avut aceasta idee de promovare neconventionala.

"Suntem singurii care am facut un server si o retea prin care vom furniza publicitate pe statusurile serviciilor de mesagerie instanta, precum YM. Am inceput cu Yahoo Messnger, pentru ca peste 90% dintre utilizatorii romani folosesc acest program. In curand, vom exinde reteaua si pe MSN, Skype si aplicatia de la Google. De asemenea, ne gandim ca, dupa perioada de testare de aproximativ doua luni, sa extindem aplicatia si pe plan international", a declarat, pentru NewsIn, Alin Zainescu, partener in cadrul Status Pimp.

Sistemul de publicitate prin intermediul statusurilor de Messenger functioneza in felul urmator: utilizatorul intra in contul sau de pe statuspimp.ro, selecteza campaniile pe care doreste sa le activeze din lista campaniilor disponibile, apoi statusul sau afiseaza selectiile facute, iar prietenii utilizatorului dau click pe status si ajung, eventual, pe o pagina web pe care este promovat un produs. In functie de numarul de click-uri, fiecare cent se adauga la contul utilizatorului, iar in momentul in care se ajunge la suma minima de 50 euro, banii pot fi transferati intr-un cont bancar.

Castiguri proportionale cu numarul de click-uri

Proiectul Status Pimp aduce beneficii atat simplilor utilizatori de Yahoo Messenger, cat si advertisierilor. Aplicatia Status Pimp permite persoanelor majore, care utilizeaza platforma sociala YM si au obtinut un cont de "pimper", sa obtina bani din vanzarea spatiului destinat statusului in scopuri publicitare.

"Utilizatorii isi pot alege campaniile care vor rula pe statusul lor de Yahoo Messenger. Noi chiar ii incurajam pe oameni sa nu promoveze companii in care ei nu cred, pentru ca astfel risca sa-si piarda credibilitatea in fata cunoscutilor. Banii vor fi livrati in functie de numarul de click-uri. Utilizatorii pot castiga pana la 0,7 centi pe click, in functie de cat de multe informatii furnizeaza despre el si persoanele care se afla in lista lui de messenger", precizeaza Zainescu.

In ceea ce priveste avantajele pe care le ofera Status Pimp advertiserilor, acestea sunt de ordinul segmentarii, targetarii publicului tinta si al costurilor reduse. "Publicitarii au posibilitatea de a segmenta si targeta dupa criterii geo-demografice - locatie, varsta, sex -, cat si dupa criterii de interes selectate direct de utilizatorii inregistrati, ceea ce inseamna mai multa eficienta pentru campaniile derulate", mai spune Alin Zainescu.

Reteaua functioneaza pe baza de pachete prepay cu click-uri incluse, taxa facandu-se per click. Pachetele minime variaza intre 150 de euro, pentru 500 de click-uri, si 480 de euro, pentru 2.000 de clickuri.

Cei trei tineri care au dezvoltat noua retea de publicitate prin statusuri de messenger au studii superioare si se ocupa, in afara Status Pimp, cu dezvoltarea de proiecte de creatie, de solutii informatice, management si relatii publice.

Calin Iepure este responsabil cu partea tehnica in cadrul noului proiect si lucreaza la Space Rabbit, agentie specializata pe dezvoltarea de solutii informatice de nisa. Alin Zainescu se ocupa la Status Pimp de partea de comunicare si detine compania XYZ Servicii Online, iar Stefan Szakal manageriaza compania X3 Studios, un studio de creatie infiintat in 2001, la Timisoara.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: rNews

Articol citit de 1892 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Status Exchange a aparut inaintea lui Status Pimp

Nu inteleg de ce se spune ca e "prima si singura retea de publicitate prin statusuri de Yahoo Messenger (YM) din lume".
Acest tip de publicitate exista de ceva vreme sub numele de Status Exchange, pe http://www.sx.expertis.ro/. Eu il folosesc de foarte mult timp.
Prababil e o idee furata...Ca sigur nu e prima retea!

 

f scump

cost / click de 0.23 sau 0.30 e exagerat
Mai ales ca cei care dau click nu dau decat manati de imbogatire

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor