Warren Buffett, cu ochii pe Yahoo - finanteaza un consortiu care vrea sa cumpere gigantul IT

Sambata, 14 Mai 2016, ora 12:25
3492 citiri
Warren Buffett, cu ochii pe Yahoo - finanteaza un consortiu care vrea sa cumpere gigantul IT
Foto: Facebook/Yahoo

Miliardarul Warren Buffett si alt miliardar american, Dan Gilbert, fac parte dintr-un consortiu care urmeaza sa faca o oferta de preluare a afacerilor legate de Internet ale Yahoo, companie cu probleme financiare.

Buffet este implicat in finantarea ofertei prin intermediul holdingului sau, Berkshire Hathaway, potrivit Reuters, citata de News.ro. Miliardarul, in varsta de 85 de ani, a fost implicat in mai multe operatiuni in care a oferit finantare pentru preluari.

Warren Buffett, cea mai scumpa achizitie pe care a facut-o vreodata: Ce a cumparat cu 32 miliarde dolari

In 2014, Berkshire a participat cu 3 miliarde de dolari la preluarea de catre reteaua americana de fast-food Burger King a lantului canadian de gogoserii Tim Hortons.

In 2 mai, Buffet a declarat, intr-un interviu acordat CNBC, ca afacerea Yahoo s-a deteriorat semnificativ si ca "ceva trebuie schimbat acolo", insa nu a dat niciun indiciu ca ar fi interesat sa participe la o oferta de preluare.

Yahoo ramane fara bani si face concedieri masive

Yahoo a fost unul dintre pionierii Internetului, in anii 1990, dar in ultimii ani nu a tinut pasul cu schimbarea gusturilor consumatorilor si a strategiilor de publicitate, astfel ca a pierdut utilizatori si venituri in favoarea unor competitori precum Facebook, Twitter sau Google.

Compania discuta despre mai multe directii strategice incepand cu luna februarie. Directorul general al Yahoo, Marissa Mayer, a declarat ca va lua in condiderare oferte pentru preluarea activitatilor de baza ale companiei.

Yahoo a primit deja peste zece oferte luna trecuta, iar valoarea ofertelor a fost cuprinsa intre 4 si 8 miliarde de dolari, potrivit unor surse apropiate discutiilor.

Printre companiile care au facut oferte se numara Verizon, YP Holdings, TPG si un consortiu condus de Bain Capital si Vista Equity Partners, potrivit Bloomberg.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#Warren Buffet Yahoo, #Yahoo oferte cumparare, #Yahoo vanzare, #Yahoo cumparator , #stiri Yahoo