Google va accepta mai multe înjurături în clipurile distribuite pe YouTube de vedetele platformei

Duminica, 12 Martie 2023, ora 15:44
2082 citiri
Google va accepta mai multe înjurături în clipurile distribuite pe YouTube de vedetele platformei
Persoană care se uită pe YouTube de pe telefon FOTO Pixabay

Google schimbă regulile și acceptă un nivel moderat-puternic de invective strecurate în orice parte a clipului publicat, după ce a stârnit furia creatorilor YouTube, anunțând demonetizarea retroactivă a clipurilor care conțin înjurături.

Argumentul Google anunțat inițial era acela că limbajul injurios este incompatibil cu imaginea de brand a clienților de publicitate care optează pentru promovare YouTube.

Astfel, înjurăturile de orice fel au fost descurajate în partea de început a clipurilor YouTube, vizionată imediat după afișarea reclamelor de început, sub penalizarea demonetizării automate a clipului respectiv.

Regulile care nu erau foarte clare vizau și restul clipului video, iar algoritmii permiteau unele scăpări, dar nu prea multe.

Creatorii YouTube au realizat în scurt timp că orice exprimare colocvială strecurată în discursul ținut poate duce la demonetizare, fiind astfel constrânși la autocenzură, într-un mod care interferează cu libertatea de exprimare și, până la urmă, calitatea conținutului rezultat.

Se pare că și administratorii YouTube sunt de aceeași părere, aceștia luând decizia de a relaxa filtrul pentru limbaj nepotrivit, fără să-l elimine.

Creatorii YouTube vor putea folosi de acum și exprimări mai „colorate” fără a risca demonetizarea clipului respectiv, dispărând inclusiv limita celor 7 secunde în partea de început.

În schimb, este introdus criteriul ”limited ads” însemnând că doar anumite reclame vor fi eligibile, iar veniturile rezultate vor fi oricum mai mici.

Autorii care depășesc o limită rezonabilă în privința limbajului folosit riscă demonetizarea completă și chiar excluderea clipului din algoritmii automați de recomandări și ascunderea de la căutările manuale după cuvinte cheie. Astfel, doar fanii cu adevărat devotați vor căuta clipul pe canalul YouTube al respectivului autor, iar vizionarea nu va fi contorizată din perspectiva monetizării.

Noile reguli aplicabile creatorilor YouTube sunt aplicabile începând cu data de 7 martie, rămânând de văzut dacă clipurile deja publicate și demonetizate vor fi contorizate după noile reguli, scrie go4it.ro.

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Spotify crește prețul abonamentului Premium. Cât vor trebui să achite utilizatorii pentru a asculta muzică fără reclame
Spotify crește prețul abonamentului Premium. Cât vor trebui să achite utilizatorii pentru a asculta muzică fără reclame
Spotify se pregătește să implementeze o nouă creștere de preț a abonamentului său Premium, conform informațiilor apărute într-un raport recent. Aceasta va fi a doua majorare de preț în...
#YouTube, #reguli noi, #acceptare, #injuraturi, #vedete , #stiri it-c