Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza

Marti, 23 Aprilie 2024, ora 23:11
3785 citiri
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Foto: Facebook/YouTube

YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv pentru cei care dețin telefoane din gama Samsung Galaxy.

Problemele raportate includ întreruperi în timpul redării video și o scădere semnificativă a duratei de viață a bateriei, probleme observate mai ales pe modelele accesibile de telefoane și tablete Galaxy.

La baza acestei situații stă adoptarea decodorului AV1, denumit „libdav1d”, introdus în Android începând cu actualizările Google Play System distribuite din martie 2024. Acest codec, dezvoltat de echipa VLC, este destinat să crească claritatea videoclipurilor pe YouTube și să reducă cantitatea de date necesare pentru streaming, fără a compromite calitatea, scrie Sam Mobile.

Nu toate dispozitivele au suport hardware nativ pentru decodarea AV1

Cu toate acestea, nu toate dispozitivele au suport hardware nativ pentru decodarea AV1, ceea ce înseamnă că multe dintre acestea trebuie să se bazeze pe un decodor software. Aceasta implică folosirea procesorului central pentru decodarea video, ceea ce poate duce la un consum crescut de baterie și la performanțe reduse, în special pe dispozitivele mai vechi sau mai puțin performante. În consecință, utilizatorii pot experimenta probleme de redare, inclusiv sacadarea imaginii, chiar și la rezoluții reduse.

Pentru a complica și mai mult situația, se pare că nu toate aplicațiile solicită în mod automat utilizarea noului decodor „dav1d” după actualizarea Google Play System. Acest lucru poate rezulta în utilizarea continuă a decodorului mai vechi „libgav1”, care nu este la fel de eficient.

Este important ca utilizatorii să verifice dacă dispozitivele lor au primit ultimele actualizări Google Play System, pentru a beneficia de îmbunătățirile aduse de noul codec.

Quarterly Report - Editia 4

Utilizatorii Galaxy Ring cu degete mai mari se vor bucura de o autonomie extinsă a bateriei. Care este motivul
Utilizatorii Galaxy Ring cu degete mai mari se vor bucura de o autonomie extinsă a bateriei. Care este motivul
Samsung este aproape să lanseze Galaxy Ring, primul dispozitiv din noua generație de inele inteligente, proiectate să fie purtate ca accesorii de modă, dar care oferă funcționalități...
Zvonuri importante despre Samsung Galaxy S25 Ultra: îmbunătățiri majore pe partea foto/video
Zvonuri importante despre Samsung Galaxy S25 Ultra: îmbunătățiri majore pe partea foto/video
Samsung Galaxy S25 Ultra, deși aflat la peste șase luni distanță de lansare, generează deja interes prin zvonurile recente legate de upgrade-urile semnificative pe care le va aduce în zona...
#YouTube, #Samsung, #galaxy , #Youtube