YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania

Marti, 16 Aprilie 2024, ora 14:42
2053 citiri
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
FOTO Unsplash

Google a anunțat recent o actualizare a termenilor de utilizare pentru platforma YouTube, care interzice explicit folosirea aplicațiilor terțe ce facilitează blocarea reclamelor.

Această măsură face parte din campania împotriva extensiilor de tip Adblock, inițiată în octombrie 2023, și vizează aplicații precum AdGuard, care nu vor mai putea funcționa pe YouTube fără a permite afișarea reclamelor sau autentificarea printr-un cont Premium.

Politica Google extinde interdicția și la browserele web care includ funcții de blocare a reclamelor. Un exemplu este YouTube Vanced, care a fost închis în 2022 din motive legale. Astfel, noile politici ar putea afecta orice browser care restricționează reclamele pe versiunea gratuită a serviciului YouTube.

Ce beneficii oferă YouTube Premium

Dacă în trecut, YouTube solicita printr-o fereastră pop-up dezactivarea extensiilor Adblock, abordarea sa față de aplicațiile terțe este mai subtilă, împiedicând redarea videoclipurilor prin probleme de buffering sau prin afișarea mesajelor de eroare.

YouTube subliniază importanța reclamelor pentru sprijinirea creatorilor de conținut: „Termenii noștri nu permit aplicațiilor terțe să dezactiveze anunțurile, deoarece acest lucru împiedică creatorul să fie recompensat pentru vizionare”. Compania adaugă că reclamele ajută la susținerea creatorilor și permit miliardelor de oameni să folosească serviciul de streaming gratuit.

În cazul descoperirii aplicațiilor care încalcă acești termeni, YouTube avertizează că va lua măsuri pentru a proteja platforma, creatorii și spectatorii.

În plus, Google a majorat recent prețul abonamentului YouTube Premium în unele regiuni, cum ar fi Statele Unite, unde utilizatorii trebuie să plătească acum 14 USD pe lună pentru a evita reclamele. Abonamentul Premium include și alte beneficii, precum accesul la YouTube Music, conținut exclusiv pentru abonați și suport pentru redarea muzicii și videoclipurilor în fundal.

Quarterly Report - Editia 4

Opera și Google fac echipă. Cu ce îmbunătățiri vine browser-ul
Opera și Google fac echipă. Cu ce îmbunătățiri vine browser-ul
Utilizatorii browserului Opera beneficiază de mult timp de capacitățile AI dezvoltate de OpenAI, integrate în asistentul AI încorporat, Aria. Recent, Opera a anunțat o colaborare cu Google...
Google pune presiune pe utilizatorii YouTube care folosesc adblockere
Google pune presiune pe utilizatorii YouTube care folosesc adblockere
Google a început să aplice măsuri tot mai stricte împotriva utilizatorilor YouTube care folosesc adblockere pentru a evita reclamele. Vizionarea conținutului YouTube fără un abonament...
#YouTube, #Google, #Internet, #aplicatii , #Youtube