Metoda prin care YouTube vrea să le ofere utilizatorilor conținut mai relevant

Miercuri, 17 Aprilie 2024, ora 20:08
1031 citiri
Metoda prin care YouTube vrea să le ofere utilizatorilor conținut mai relevant
FOTO Unsplash

YouTube, platformă deținută de Google, a anunțat recent testarea unui nou tip de feed pentru conținutul video, denumit "YouTube Most Relevant", care pare să aducă platformei o abordare similară cu cea a popularului serviciu TikTok. Acest nou feed este proiectat pentru a optimiza și crește numărul de vizualizări ale videoclipurilor postate, conform companiei.

Noul sistem de recomandări este încă în faza de testare și promite să prioritizeze videoclipurile care generează un interes major în rândul utilizatorilor, bazându-se pe un set complex de algoritmi controlați de inteligență artificială (AI).

Diferența majoră față de feed-ul tradițional este că YouTube Most Relevant va oferi utilizatorilor conținut strict legat de preferințele și interacțiunile recente, abandonând metoda mai veche de a introduce periodic conținut de la creatori mai puțin cunoscuți sau complet anonimi, scrie Android Authority.

Cum funcționează YouTube Most Relevant

Descrierea oficială a feed-ului indică faptul că acesta va afișa conținut de la canalele la care utilizatorii sunt abonați, punând accent pe acele canale cu care au interacționat recent prin vizionări, aprecieri sau comentarii. Această strategie ar putea teoretic să limiteze promovarea necontrolată a videoclipurilor virale, concentrându-se mai mult pe preferințele personale ale fiecărui utilizator.

Schimbarea propusă de YouTube nu este unică în lumea rețelelor sociale. Platforme precum Instagram, Twitter, LinkedIn și Facebook au încercat de asemenea să renunțe la organizarea cronologică a conținuturilor, în favoarea unor algoritmi care să mărească angajamentul utilizatorilor. Acest lucru a venit însă cu critici din partea acestora, care au semnalat o scădere a calității conținutului prezentat.

Google nu a confirmat dacă va înlocui complet vechiul feed cu noul sistem Most Relevant, dar sugerează că acesta ar putea deveni o caracteristică permanentă în viitorul apropiat.

Quarterly Report - Editia 4

Minecraft marchează 15 ani de la lansare. Cum celebrează Microsoft jocul
Minecraft marchează 15 ani de la lansare. Cum celebrează Microsoft jocul
Astăzi, popularul joc Minecraft marchează 15 ani de la lansare. Pentru a sărbători acest eveniment, Google a pregătit un easter egg pe motorul său de căutare. Minecraft a fost lansat pe...
Google introduce funcția „Ask Photos” în Google Photos. Cum îi ajută pe utilizatori să găsească pozele dorite mult mai rapid
Google introduce funcția „Ask Photos” în Google Photos. Cum îi ajută pe utilizatori să găsească pozele dorite mult mai rapid
Google a anunțat lansarea unei noi funcții în aplicația Google Photos, numită „Ask Photos”. Funcția folosește inteligența artificială Gemini pentru a ajuta utilizatorii să găsească...
#YouTube, #Google, #aplicatii , #Youtube