Descoperire de senzație a cercetătorilor: Munți de zahar ascunși sub iarbă VIDEO

Joi, 05 Mai 2022, ora 01:17
10965 citiri
Descoperire de senzație a cercetătorilor: Munți de zahar ascunși sub iarbă VIDEO
Zahăr descoperit sub ierburile marine FOTO / Phys

O descoperire cu totul senzațională, care a fost realizată de către oamenii de știință de la Institutul Max Planck din Munchen, Germania, a fost publicată în revista Nature Ecology & Evolution din 2 mai 2022. Experții au găsit munți de zahăr sub pajiștile cu iarbă marină, o cantitate uriașă de aproximativ un milion de tone în întreaga lume.

Concentrațiile sunt atât de mari, încât ele au fost cu adevărat surprinzătoare pentru cercetători. În mod normal, microorganismele consumă rapid orice zaharuri libere din mediul lor, dar acum s-a observat că zonele ”dulci” rămân îngropate în mare, potrivit Phys.

Oamenii de știință de la Institutul Max Planck din Germania au descoperit că iarba de mare excretă compuși fenolici, iar aceștia descurajează majoritatea microorganismelor să degradeze zaharoza.

Acest lucru asigură că zaharoza rămâne îngropată sub pajiștile marine și nu poate fi convertită în dioxid de carbon și returnată în ocean și atmosferă. Experții au arătat faptul că ierburile marine formează pajiști verzi luxuriante în multe zone de coastă din întreaga lume.

Aceste plante marine sunt una dintre cele mai eficiente absorbante globale de dioxid de carbon de pe Pământ: un kilometru pătrat de iarbă marină stochează aproape de două ori mai mult carbon decât pădurile de pe uscat și poate face asta de 35 de ori mai repede.

Astronomii anunță o descoperire extraordinară: Secret dezvăluit de Observatorul Spațial european VIDEO

Acum cercetătorii de la Institutul Max Planck au descoperit că iarba de mare eliberează cantități masive de zahăr în solurile lor, așa-numita rizosferă. Concentrațiile de zahăr de sub iarba marină au fost de cel puțin 80 de ori mai mari decât cele măsurate anterior.

”Pentru a pune acest lucru în perspectivă: estimăm că la nivel mondial există între 0,6 și 1,3 milioane de tone de zahăr, în principal sub formă de zaharoză, în rizosfera ierburilor marine”, a explicat Manuel Liebeke, șeful Grupului de cercetare de la Institutul Max Planck.

Noul avion revoluționar american: Aeronava supersonică ce va schimba lumea VIDEO

”Prin comparație, este aproximativ echivalentă cantitatea, cu aceea de zahăr din 32 de miliarde de cutii de Cola”, a spus expertul. Cercetarea a fost efectuată, în principal, în largul coastei insulei italiene Elba și la Max Planck.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

5 fructe bogate în zahăr, de evitat în curele de slăbire
5 fructe bogate în zahăr, de evitat în curele de slăbire
Fructele au un conținut bogat de vitamine și minerale, însă unele dintre ele au și o cantitate importantă de zahăr. De aceea, este mai bine să nu exagerezi cu consumul acestora, căci pot...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#zahar, #iarba, #mare, #zaharoza baterii, #cercetari marine, #fundul oceanului, #vegetatie ocean, #Ocean , #descoperire