Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.444 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Focar de pesta porcina la Nusfalau

Miercuri, 20 Mai 2020, ora 14:05

Focar de pesta porcina la NusfalauUn nou focar de peste p
orcina africana la porc domestic a fost confirmat intr-o gospodarie din localitatea Nusfalau. Trei animale au fost eutanasiate, iar autoritatile au elaborat un plan de masuri pentru combaterea bolii. De asemenea, au fost interzise dplasarea si transportul porcilor pe drumuri publice sau private.

Pesta porcina africana continua sa afecteze Salajul. Virusul a fost confirmat zilele trecute intr-o exploatatie din localitatea Nusfalau, trei porci fiind eutanasiati.

Incepand

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Salajeanul ]

Normel pentru lucrul la inaltime

Miercuri, 20 Mai 2020, ora 14:04

Normel pentru lucrul la inaltimeCaderile de la inal
time r
ama
n una dintre principalele
cauze ale accidentelor de munca, in special in dom
eniul constructiilo
r. Tocmai de aceea, legislatia prevede o serie de
reguli importante
, printre care amenajarea si dotarea zonei incat sa previna caderea de la inaltime a angajatului. De asemenea, t
oti lucr
a
torii
trebuie
s
a
poarte casca de protectie
.

Lucrul la inal
time
presupune desfa
s
urarea de activita
ti la minim 2 m masurati de la
talpile picioarelor lucra
torului pan
a la

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Salajeanul ]

Activitate reluata la Cazier

Miercuri, 20 Mai 2020, ora 14:01

Activitate reluata la CazierProgramul
Serviciul
ui
Cazier Judiciar Statistica si Evidenta Operativa
a fost reluat
de la inceputul acestei saptamani, atat la Politia din Zalau, cat si la Simleu Silvaniei. La ghiseu persoanele vor purta obligatoriu masti care acopera nasul si gura.

Avand in vedere incetarea starii de urgenta si instituirea starii de alerta, programul ghiseelor de eliberare a certificatelor de cazier judiciar si a certificatelor de integritate comportamentala de la sediul I.P.J. Salaj s-a reluat de luni, 18

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Salajeanul ]

A fugit de dor din carantina

Miercuri, 20 Mai 2020, ora 14:01

A fugit de dor din carantinaDragostea si dorul i-au adus dosar penal unui barbat din comuna Marca. Recent intors din strainatate, tanarul in varsta de 29 de ani era carantinat intr-un centru din Zalau, iar luni, a a decis sa fuga la iubita lui. Salajeanul a fost prins si plasat din nou in carantina, de aceasta data pe cheltuiala proprie.

Un tanar de 29 de ani din comuna Marca s-a ales cu dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor, dupa ce a fugit din carantina.

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Salajeanul ]

Le-au zburat permisele

Marti, 19 Mai 2020, ora 14:04

Le-au zburat permiseleTrei b
arbat
i
din judetele Salaj, Maramures si Cluj, au fost depistati de politistii din cadrul Serviciului Rutier, la sfarsitul saptamanii trecute, in timp ce conduceau autoturismele cu viteza peste limita legala. Toti au fost sanctionati, iar permisul de conducere le-a fost suspendat.

Cei trei vitezomani au ajuns in vizorul rutieristilor in timpul unei actiuni pe care oamenii legii au desfasurat-o duminica, 17 mai, intre orele 15 si 17, pe Drumul National 1F, in localitatea Chendremal.

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Salajeanul ]

Declaratie scrisa de mana

Marti, 19 Mai 2020, ora 14:04

Declaratie scrisa de manaDeclara
tia pe propria raspundere necesara pentru justificarea deplasarii intre localitati poate fi scrisa si de mana, cu respectarea elementelor din formularul tip dat publicitatii
, a
anuntat
Jandarmeria Roman
a.

Romania a iesit din stare de urgenta si a intrat in stare de alerta de vineri, 15 mai. Poate cea mai importanta schimbare este ca s-a renuntat la declaratiile pe propria raspundere atunci cand vine vorba de deplasarea in interiorul localitatii de domiciliu ori in zona metropolitana.

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Salajeanul ]

Fara declaratii in zona metropolitana Zalau

Marti, 19 Mai 2020, ora 14:04

Fara declaratii in zona metropolitana ZalauSalajenii se pot deplasa fara declaratii in 19 localitati din judet, toate aceste facand parte din zona metropolitana Zalau. Anuntul a fost facut astazi de catre reprezentantii Prefecturii, la o zi dupa ce Romania a intrat in stare de alerta.

Romanii au voie sa circule in localitate, dar si in zonele metropolitane, fara declaratie pe proprie raspundere, potrivit noilor reguli din starea de alerta. Putini stiu insa care sunt zonele metropolitane din Romania sau cum sunt definite.

Conform

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Salajeanul ]

Proiect pentru cresterea calitatii actului administrativ

Marti, 19 Mai 2020, ora 14:03

Proiect pentru cresterea calitatii actului administrativConsiliul Jude
tean Salaj deruleaza un proiect in valoare de peste o jumatate de milion de lei, cu finantare nerambursabila din Fondul Social European, in vederea cresterii calitatii actului administrativ la nivelul institutiei. Proiectul va fi implementat pe o durata de 15 luni si vizeaza, printre altele, elaborarea Strategiei de Dezvoltare a judetului Salaj pentru perioada 2021 - 2027.

Proiectul "Planificare strategica si financiara in judetul Salaj" promovat de catre Consiliul Judetean

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Salajeanul ]

Explozie de amenzi

Luni, 18 Mai 2020, ora 17:07

Explozie de amenziAproape 1.000 de sanc
tiuni contraventionale au fost aplicate de politistii rutieri si zeci de permise de conducere au fost retinute in cadrul unei actiuni desfasurata la nivel judetean in perioada 15-17 mai
, au transmis oficialii
Politiei Salaj. Demersul a vizat conducerea sub influenta bauturilor alcoolice si nerespectarea regimului legal de viteza.

Pentru abaterile constatate, politistii au aplicat 997 de sanctiuni contraventionale, din care 501 pentru

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Salajeanul ]

Simleuanul Alex Moisi, rapus de leucemie

Luni, 18 Mai 2020, ora 14:05

Simleuanul Alex Moisi, rapus de leucemieIn ciuda optimismului si a indarjirii cu care a luptat cu o boala necrutatoare, simleuanul Alex Moisi s-a stins din viata zilele trecute, intr-o clinica din Germania, acolo unde astepta sa faca transplantul salvator.

Tanarul de 23 de ani fusese diagnosticat cu leucemie acuta limfoblastica in ianuarie 2019, dupa care a urmat un tratament agresiv cu citostatice si imunoterapie. Boala i-a macinat trupul, astfel ca medicii din Romaniai i-au transmis ca in tara nu mai exista niciun tratament pentru

Life Show / stiri Actualitate8 vizite[ Salajeanul ]

Reguli noi in trenuri

Luni, 18 Mai 2020, ora 14:03

Reguli noi in trenuriPurtarea m
astii va fi obligatorie in trenuri pe toata durata calatoriei
,
iar conductorul are obligatia doar sa vizualizeze biletul de calatori, fara sa-l atinga. De asemenea, in gari vor fi montate dozatoare cu biocid si vor fi asigurate fluxuri de imbarcare si debarcare distincte.

Garniturile de tren vor fi salubrizate si igienizate inainte de plecarea in fiecare cursa, lucratorii din transportul feroviar vor trebui sa fie dotati cu masti si manusi, se va promova vanzarea on-line a

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Salajeanul ]

Romania, in stare de alerta

Luni, 18 Mai 2020, ora 14:03

Romania, in stare de alertaDe ast
azi este in vigoare legea privind starea de alerta in Romania, adoptata de Parlament. Cetatenii sunt obligati sa poarte masca de protectie in spatiile publice inchise, magazine si in transportul public in comun, iar sanctiunile ajung de la 500 de lei la 2.500 de lei.

Comitetul Na
tional pentru Situatii de Urgenta, respectiv Guvernul au fost convocate in sedinte, luni dimineata, de la ora 7.30, respectiv ora 8.00, pentru instituirea starii de alerta in baza Legii 55, aprobata saptamana

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Salajeanul ]

Inchis pentru ca a incalcat ordinul de protectie

Vineri, 15 Mai 2020, ora 17:07

Inchis pentru ca a incalcat ordinul de protectiePolitistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale au pus in aplicare, miercuri, 13 mai
, un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea, emis de Judecatoria Jibou pe numele unui tanar de 31 de ani, din municipiul Zalau.

Cel in cauza a fost condamnat

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Salajeanul ]

Valabilitate prelungita pentru permise

Vineri, 15 Mai 2020, ora 17:07

Valabilitate prelungita pentru permiseDirec
tia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor informeaza ca valabilitatea documentelor emise de serviciile publice comunitare regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor, se mentine, pentru o perioada de:

- 90 de zile, de la data incetarii starii de urgenta, in cazul permiselor de conducere;

- 45 de zile, de la data incetarii starii de

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Salajeanul ]

Declaratie la iesirea din localitate

Vineri, 15 Mai 2020, ora 14:05

Declaratie la iesirea din localitateAutoritatile au dat publicitatii un nou model de declaratie pentru parasirea localitatii. Vom putea iesi din localitate pentru participarea la evenimente familiale, cu un

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ Salajeanul ]

Somajul tehnic, prelungit

Vineri, 15 Mai 2020, ora 14:05

Somajul tehnic, prelungitGuvernul a decis joi prelungirea
somajului tehnic pana la data de 1 iunie, cu posibilitatea mentinerii acestei forme de sprijin in domeniile care vor fi in continuare restrictionate, in functie de evolutia situatiei epidemiologice.

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Salajeanul ]

Lefuri marite pentru politisti

Vineri, 15 Mai 2020, ora 14:05

Lefuri marite pentru politistiPentru aproximativ 68.000 de politisti salariile vor fi recalculate si majorate in urma Ordonantei de urgenta initiata de Ministerul Afacerilor Interne si

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Salajeanul ]

Cum lucreaza instantele

Vineri, 15 Mai 2020, ora 14:05

Cum lucreaza instanteleProgramul instantelor de judecat
a din
S
alaj revine la normal din data de 15 mai, dupa iesirea din starea de urgenta. Totusi, la fiecare instanta in parte, va exista un set de reguli pe care atat magistratii, partile din dosar, dar si persoanele care participa la sedintele de judecata vor fi nevoite sa le respecte. Printre cele mai importante reguli este cea a purtarii mastii de protectie si a manusilor pe toata durata actului de justitie

La intrare in sediul instantei, este obligatorie

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Salajeanul ]

Casa de Pensii si-a reluat activitatea cu publicul

Vineri, 15 Mai 2020, ora 14:05

Casa de Pensii si-a reluat activitatea cu publiculReprezentantii Casei Judetene de Pensii Salaj anunta ca incepand cu data de 15 mai s-a reluat activitatea cu publicul. La ghiseu se vor prezenta doar salajenii care trebuie sa depuna documente in original si sa primeasca un numar de inregistare.

Din cauza faptului ca serviciile prestate de catre Casa Judeteana de Pensii Salaj au in vedere preponderenta segmentului vulnerabil de populatie (65 ani +), masurile de reluare a programului cu publicul vor fi introduse gradual, cu respectarea

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Salajeanul ]

Masti de la UDMR pentru elevii din scolile cu predare in limba maghiara

Vineri, 15 Mai 2020, ora 11:03

Masti de la UDMR pentru elevii din scolile cu predare in limba maghiaraLa cererea UDMR au ajuns in Romania 1 milion de masti chirurgicale. Este

vorba despre o donatie privata, care a sosit in tara cu ajutorul guvernului ungar.
In functie
de necesitati
,
fiecare organizatie judeteana a UDMR a hotarat orientarea acestei donatii catre scoli, elevi, profesori, persoane in varsta, organizatii non-guvernamentale cu profil social, institutii sanitare sau autoritati ai administratiei publice locale
.

"
La inceputul lunii iunie elevii din clasele a opta si a

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Salajeanul ]

Salajul - sub cod galben de vijelii

Miercuri, 13 Mai 2020, ora 21:05

Salajul - sub cod galben de vijeliiAdministratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o avertizare Cod galben de vijelii, valabila in 28 de judete, incepand de joi dimineata, precum si o informare de instabilitate atmosferica ce vizeaza majoritatea regiunilor, care intra in vigoare in aceasta seara.

Conform prognozei de specialitate, pe parcursul zilei de joi, intre orele 6:00 - 23:00, pe fondul avertizarii Cod galben, in sudul Banatului, nordul Crisanei, in Maramures si Transilvania, precum si in nord-estul

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Salajeanul ]

Slujbe in aer liber

Miercuri, 13 Mai 2020, ora 14:05

Slujbe in aer liberPresedintele Klaus Iohannis a spus, intr-o declaratie sustinuta la Palatul Cotroceni, ca dupa data de 15 mai, serviciile religioase cu credinciosi vor fi reluate in conditii speciale.
Slujbele intr-o prima

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Salajeanul ]

APIA elibereaza adeverinte pentru beneficiarii Campaniei 2020

Miercuri, 13 Mai 2020, ora 14:05

APIA elibereaza adeverinte pentru beneficiarii Campaniei 2020Este vorba despre Masura 10 - Agromediu si clima, Masura 11 - Agricultura ecologica, Masura 13 - Plati pentru zone care se confrunta cu constrangeri naturale), implementate de Agentie in cadrul Campaniei 2020. Aceste conventii se adreseaza fermierilor care intentioneaza sa acceseze credite in vederea finantarii activitatilor curente, de la institutiile bancare si non-bancare care au incheiat conventii cu APIA. Astfel, potrivit conventiilor, la solicitarea scrisa a fermierului, APIA elibereaza o

Business / stiri Business3 vizite[ Salajeanul ]

Amnistie fiscala

Miercuri, 13 Mai 2020, ora 14:04

Amnistie fiscalaPrincipalele beneficii ale introducerii amnistiei sunt relansarea economiei si depasirea unor probleme economice ale contribuabililor, precum si diminuarea datoriilor acestora.

Prin aprobarea amnistiei se are in vedere incasarea obligatiilor bugetare restante la

31 martie 2020, precum si obligatiile bugetare cu termene de plata intre 1 aprilie 2020 si 15 decembrie 2020
. Pe de o parte,
anularea accesoriilor sprijina contribuabilii care pot folosi lichiditatile de care dispun pentru

Business / stiri Business6 vizite[ Salajeanul ]

Bani pentru fermieri

Marti, 12 Mai 2020, ora 14:04

Bani pentru fermieri30 de milioane de euro sunt,
incepand de ieri, la dispozitia fermierilor. Banii se acorda prin Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale, prin trei sesiuni de depunere a cererilor de finantare.

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale
a anuntat lansarea, incepand din 11 mai, a trei sesiuni de primire a cererilor de finantare. Este vorba despre submasura 5.1 - beneficiari publici si privati, submasura 5.2 si submasura 17.1 din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020 (PNDR

Business / stiri Business6 vizite[ Salajeanul ]

Atentie la fraudele comise in mediul online

Marti, 12 Mai 2020, ora 14:04

Atentie la fraudele comise in mediul onlinePentru a va proteja de fraudele comise in

mediul online si pentru a evita ca orice persoana utilizatoare a internetului sa fie victima vreunui tip de inselaciune, politistii va informeaza cu privire la urmatoarele aspecte:

Cumparati din surse sigure, de la comercianti, firme sau
magazine pe care le cunoasteti sau pe care le-ati mai folosit si verificati rating-ul vanzatorilor pe site-urile de comert online;

In cazul achizitionarii unor bunuri costisitoare, incercati sa contactati vanzatorul

Actualitate / stiri Actualitate62 vizite[ Salajeanul ]

Program decalat in institutii publice

Marti, 12 Mai 2020, ora 14:04

Program decalat in institutii publiceInstitutiile publice si companiile nationale cu peste 50 de angajati vor fi obligate sa faca programe decalate pentru

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Salajeanul ]

Ordonanta militara 11. O noua ordonanta in ultima saptamana a starii de urgenta

Marti, 12 Mai 2020, ora 14:04

Ordonanta militara 11. O noua ordonanta in ultima saptamana a starii de urgentaMarcel Vela, Ministrul de Interne, a anuntat ieri, emiterea unei noi ordonante militare, cea cu numarul 11, prin care se renunta la instituirea carantinei in orasul Esandarei si

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Salajeanul ]

Cinci focare de pesta porcina

Luni, 11 Mai 2020, ora 14:05

Cinci focare de pesta porcinaVirusul pestei porcine
africane
a fost confirmat
in patru gospodarii din localitatea Halmasd si intr-una din Cosniciu de Jos. In aceste conditii, autoritatile au stabilit o zona de protectie in jurul focarelor, in care au fost incluse mai multe localitati din Salaj si Bihor.

Cinci focare de pesta porcina africana la porci domestici au fost confirmate in patru exploatatii din localitatea Halmasd, respectiv in una din localitatea Cosniciu de Jos, au anuntat reprezentantii Prefecturii Salaj. In

Business / stiri Business12 vizite[ Salajeanul ]

Alcoolul le-a adus dosare penale

Luni, 11 Mai 2020, ora 14:04

Alcoolul le-a adus dosare penaleCinci persoane au fost depistate de politisti la sfarsitul saptamanii trecute, pe drumurile din judet, in timp ce conduceau autoturismele, desi se aflau sub influenta bauturilor alcoolice. In toate cazurile, politistii au intocmit dosare penale.

P
rimul "ghinionist" a fost un adolescent de 18 ani, din comuna Crasna
,
depistat in noaptea de 8 spre 9 mai, timp ce conducea autoturismul pe Drumul Judetean DJ 108G, prin localitatea Crasna. Testarea cu alcooltestul a evidentiat o alcoolemie de 0,75

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Salajeanul ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Daniela Cota - suspendata pentru un an din PSD
Daniela Cota, presedinte al organizatiei de femei PSD Salaj, a fost suspendata din partid pentru 12 ...
Zeci de tablete donate de Episcopia Salajului
58 de elevi salajeni din ciclul gimnazial si liceal au primit tablete in cadrul unei actiuni ...
Cum ne ferim de amenzi in perioada starii de alerta
Hotararea de Guvern nr. 394/ 2020 privind declararea starii de alerta si masurile care se aplica pe ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor