Drumul spre stațiunea Păltiniș a fost închis. Zăpada are peste 1 metru

Duminica, 05 Februarie 2023, ora 09:20
3316 citiri
Drumul spre stațiunea Păltiniș a fost închis. Zăpada are peste 1 metru
Pe pârtiile din Păltiniș, zăpada are 1,2 metri FOTO Facebook/ Arena Platoș Păltiniș

Turiştii nu pot urca duminică dimineaţă, în Păltiniş, să se bucure de zăpadă pe singurele pârtii din judeţ, unde stratul măsoară 120 cm, din cauza drumului spre staţiune, pe care se află încă maşinile de deszăpezire, circulaţia rutieră fiind oprită din cursul nopţii.

Unul din reprezentanţii complexului de pârtii, Arena Platoş din Păltiniş, Dan Gherman, a precizat pentru AGERPRES, că angajaţii se află în comuna Răşinari, învecinată staţiunii, aşteptând deschiderea drumului.

"Drumul este blocat, închiderea circulaţiei ne afectează. 60-70% din turişti urcă zilnic în Păltiniş, restul de 30% sunt cei care sunt cazaţi în staţiune, în funcţie de perioadă. Capacitatea de cazare a staţiunii este foarte mică faţă de volumul nostru de clienţi pe care îl avem în resort într-o zi. Noi avem toţi angajaţii opriţi în Răşinari, ca să fie primii când se deschide drumul, să fim eficienţi ca să deschidem resortul cât mai repede", a explicat Dan Gherman.

Duminică este pentru prima dată în iarna lui 2023, când staţiunea Păltiniş se laudă cu un strat aşa de zăpadă naturală de peste un metru, potrivit meteorologilor.

Purtătoarea de cuvânt a Societăţii Drumuri şi Poduri Sibiu, Monica Iliescu, a informat, duminică dimineaţă, că DJ 106A Răşinari-Păltiniş este închis circulaţiei din cauza ninsorii abundente şi se acţionează pentru deszăpezire.

"DJ 106A Răşinari-Păltiniş este închis circulaţiei. Ninge abundent. Se acţionează cu trei utilaje cu lamă şi material antiderapant (până la această oră s-au folosit 35 tone material antiderapant). Numărul de telefon la care se poate apela pentru sesizări şi informaţii legate de starea drumurilor este 0269.210.884 (apelabil 24 ore din 24)", a declarat Monica Iliescu.

Staţiunea Păltiniş este singura cu pârtii amenajate din judeţul Sibiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#zapada, #statiune, #drum blocat, #Paltinis, #zapada partii , #zapada