Ziare.com

Cosmote ar putea prelua Zapp pentru 200 de milioane de euro

Marti, 12 Mai 2009, ora 12:31

   

Cosmote ar putea prelua Zapp pentru 200 de milioane de euro
Cosmote Group, cel de-al treilea operator de telefonie mobila din Romania, ar putea prelua Zapp pentru suma de 200 de milioane de euro.

Grupul elen s-a inteles cu Saudi Oger, proprietarul Zapp, pentru un pret care poate fi ajustat in functie de evolutia indicatorilor financiari pana la obtinerea avizelor necesare de la Consiliul Concurentei, au declarat pentru Business Standard surse apropiate discutiilor.

Prin aceasta achizitie Cosmote doreste sa obtina licenta 3G a Zapp, care ii va asigura accesul la piata de Internet mobil, cel care are acum cea mai rapida crestere din telecom.

Negocierile dintre Cosmote Group si Telemobil au demarat la inceputul lunii martie a acestui an, iar semnarea contractului de vanzare ar putea avea loc in luna iunie.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Cosmote Romania intentioneaza sa gaseasca o solutie care sa permita operatorului furnizarea de servicii de date mobile, in incercarea de a recupera din avansul luat de primii doi operatori din piata, Orange si Vodafone, care au cele mai mari portofolii de clienti, de unde rezulta si cele mai mari cote de piata.

Cosmote a intrat pe piata de telefonie mobila in 2005, prin achizitia Cosmorom, si a derulat de la acel moment o campanie agresiva de achizitie de clienti.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1433 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor