Țara în care un gigant al modei își taxează clienţii ce returnează produsele comandate online. Sumele pe care le au de plătit

Joi, 02 Februarie 2023, ora 16:31
2830 citiri
Țara în care un gigant al modei își taxează clienţii ce returnează produsele comandate online. Sumele pe care le au de plătit
Magazin Zara FOTO bucuresteni.ro

Zara a început să taxeze cumpărătorii din Spania pentru returnarea achizițiilor realizate online, a anunțat compania miercuri, 1 februarie.

Returnările făcute în magazinele fizice vor rămâne gratuite, scrie Reuters.

Clienții trebuie să plătească acum 1,95 euro dacă doresc să returneze produse de acasă, costul fiind dedus din rambursare, a explicat Zara pe site-ul său oficial.

Totuși, articolele cumpărate online pot fi în continuare returnate gratuit la magazinele fizice, precizează reprezentanţii companiei.

Clienții s-au obișnuit să cumpere articole pentru a le încerca acasă, deoarece retururile erau adesea gratuite, ceea ce a crescut costurile pentru comercianți.

Grupul care deține Zara va introduce taxe de returnare în Spania şi pentru celelalte mărci ale sale, Massimo Dutti și Pull&Bear.

La începutul anului trecut, Zara a introdus taxe pentru unele retururi online în Marea Britanie și alte piețe principale, în urma unor măsuri similare din partea companiilor rivale, precum Uniqlo sau Next.

#Zara, #clienti, #taxa, #retur, #online , #stiri internationale