Despăgubirea uriașă primită de un bărbat după ce Wizz Air i-a anulat zborul: ”Au crezut că voi renunța”

Luni, 20 Martie 2023, ora 10:13
10162 citiri
Despăgubirea uriașă primită de un bărbat după ce Wizz Air i-a anulat zborul: ”Au crezut că voi renunța”
Bărbat în aeroport FOTO Unsplash

Un britanic a obținut o despăgubire substanțială de la compania aeriana Wizz Air după ce biletele cumpărate cu destinația Portugalia i-au fost anulate chiar în dimineața zborului.

Mai exact, Russell Quirk a obținut 4.500 de lire sterline. Acesta a rezervat 5 bilete în ianuarie 2022. În dimineața zborului, Wizz Air l-a informat că a fost anulată cursa.

”Nu a fost nicio explicație, nicio alternativă oferită și nici scuze”, a declarat bărbatul, conform Daily Mail, citat de Rotalianul.

Bărbatul plătise cazarea pentru vacanța în familie și a fost nevoit să cumpere bilete pentru un zbor programat ziua următoare. După ce s-a întors în Marea Britanie a contactat Wizz Air în vederea obținerii despăgubirilor, însă a rămas fără răspuns luni de zile, drept urmare a ajuns în instanță.

În cele din urmă a obținut 4.500 de lire sterline. Primele bilete achiziționate au costat 700 de lire sterline, la care s-a adăugat și 2.500 de lire sterline pentru biletele achiziționate în ziua anulării celor inițiale, plus alte penalități.

„Cred că ei au crezut că voi renunța. Aceste companii fac procesul atât de dificil, atât de obstructiv încât majoritatea oamenilor renunță. Trebuie să te lupți pentru drepturile tale în calitate de consumator”, a spus bărbatul.

#zbor anulat, #Wizz Air, #despagubire , #stiri internationale