Prima cursă Tarom care pleacă după românii abandonați de Blue Air. Câți călători vor fi repatriați

Miercuri, 07 Septembrie 2022, ora 20:52
2497 citiri
Prima cursă Tarom care pleacă după românii abandonați de Blue Air. Câți călători vor fi repatriați
Românii afectați de anularea zborurilor Blue Air vor fi repatriați cu aeronave Tarom FOTO Facebook / Sorin Grindeanu

O primă cursă TAROM va pleca către Tel Aviv miercuri seară, 7 septembrie, pentru a repatria 150 de călători afectaţi de suspendarea zborurilor Blue Air

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că o primă cursă TAROM va pleca către Tel Aviv, miercuri seară, 7 septembrie, pentru a repatria 150 de călători afecaţi de suspendarea zborurilor Blue Air.

”O primă cursă specială TAROM va decola astăzi, în jurul orei locale 21:50, către Tel Aviv (aeroportul Ben Gurion) pentru repatrierea din Israel a aproximativ 150 cetăţeni români afectaţi de suspendarea zborurilor Blue Air”, a scris ministrul pe Facebook.

Potrivit lui Sorin Grindeanu, ”compania aeriană naţională a României (TAROM) doreşte să se asigure astfel că cetăţenii români sunt transportaţi în cele mai bune şi sigure condiţii înapoi acasă”.

”Mulţumim echipajelor TAROM pentru răspunsul prompt şi pentru asumarea acestei misiuni speciale”, a mai scris ministrul.

Guvernul a alocat, miercuri, din Fondul de rezervă, 5 milioane de lei către TAROM, compania urmând a se ocupa de repatrierea românilor care şi-au notificat situaţia.

Potrivit estimărilor, aproximativ 3.000 de călători sunt afectaţi de suspendarea zborurilor Blue Air.

Ministerul Afacerilor Externe a pus la dispoziţia cetăţenilor români aflaţi în străinătate o linie telefonică suplimentară la care aceștia pot solicita sprijin în vederea repatrierii.

Blue Air a transmis că joi va anunța ce zboruri vor fi reluate, după ce Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a suspendat poprirea conturilor companiei.

#zboruri anulate Blue Air, #tarom, #repatriere romani, #Sorin Grindeanu , #stiri Sorin Grindeanu