Ciolacu, despre criza de la Tarom: „Nu este abordarea corectă într-un stat democratic”

Miercuri, 10 Iulie 2024, ora 16:06
1978 citiri
Ciolacu, despre criza de la Tarom: „Nu este abordarea corectă într-un stat democratic”
Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Captură video/Facebook/Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, premierul României, a declarat miercuri, 10 iulie, despre blocajul de la Tarom, în urma căruia mai multe curse aeriene au rămas la sol din cauza unei greve ascunse a piloţilor, că părerea sa este că a fost ”o mare greşeală faţă de români”.

Premierul a subliniat că e dreptul fiecăruia să facă grevă, doar că trebuie să anunțe înainte.

”Nu s-a găsit un dialog şi s-a recurs la acest sistem, această crăpătură în contractul colectiv de muncă. Părerea mea este că a fost o mare greşeală faţă de client, faţă de români. Pentru că trebuie să anunţi. E dreptul fiecăruia să facă grevă anunţată, nu am niciun drept nici eu, nici nimeni să recurgem la astfel de artificii să punem oamenii pe drumuri sau să doarmă în aeroport”, a spus premierul Ciolacu.

”Cred că a fost o scăpare şi sper ca cei care s-au implicat în acest lucru să îşi fi dat seama în acest moment că nu este abordarea corectă într-un stat dezvoltat şi democratic cum este România”, a mai arătat premierul.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, marţi seară, 9 iulie, că situaţia creată de anularea a zeci de zboruri TAROM în urmă cu o zi va costa compania peste 2 milioane de euro. Odată este valoarea biletelor, care trebuie rambursată, şi apoi sunt despăgubirile oferite pasagerilor. Grindeanu a spus că ”n-a picat bine toată această poveste”, având în vedere că se fac eforturi pentru redresarea companiei naţionale.

În plus, ministrul a afirmat că revendicările salariaţilor companiei sunt justificate, însă modalitatea în care aceştia au acţionat ”arată lipsă de respect faţă de pasageri”.

Zeci de zboruri TAROM au fost anulate luni, 8 iulie, după ce mai mulţi piloţi s-au declarat inapţi de zbor. Deşi procedura este prevăzută de legislaţie, decizia piloţilor a venit cu scurt timp înainte de ora anunţată a zborurilor, ceea ce a afectat mii de călători. Grindeanu a afirmat, luni seară, că a fost, de fapt, o grevă mascată.

Înalt oficial din Guvernul SUA la București: ”Statul român are potențialul de a deveni un important hub regional în domeniul energiei”
Înalt oficial din Guvernul SUA la București: ”Statul român are potențialul de a deveni un important hub regional în domeniul energiei”
Premierul Marcel Ciolacu și secretarul pentru Energie al SUA, Jennifer M. Granholm, au avut marți, 23 iulie, o întrevedere la sediul Guvernului. Discuțiile au privit reuniunea Parteneriatului...
Care este stadiul lucrărilor pe Valea Oltului. Grindeanu: ”Sunt mulţi deştepţi care şi-au dat cu părerea”
Care este stadiul lucrărilor pe Valea Oltului. Grindeanu: ”Sunt mulţi deştepţi care şi-au dat cu părerea”
Sorin Grindeanu a anunțat marți, 23 iulie, că progresul lucrărilor pe Valea Oltului este de 52%, iar termenul limită este 9 august, astfel că, în ritmul acesta, crede că lucrurile se vor...
#tarom, #marcel ciolacu, #pasageri romani, #piloti Tarom, #Sorin Grindeanu, #TAROM pierderi, #curse tarom anulate , #stiri Marcel Ciolacu
  1. Ciolacu nu-l va desemna niciodată comisar european pe președintele Iohannis, susține un oficial PSD. "Scenariul este improbabil"
  2. Rareș Bogdan, ales vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European
  3. Înalt oficial din Guvernul SUA la București: ”Statul român are potențialul de a deveni un important hub regional în domeniul energiei”
  4. Dan Barna a fost ales vicepreședintele grupului Renew din Parlamentul European. Poziția dobândită de Vlad Voiculescu
  5. De ce a fost dată afară din AUR Diana Șoșoacă. Explicația oficială
  6. Alexandru Rafila, investigat de procurorii lui Kovesi. USR: ”A tăiat 740 de milioane de euro de la construcţia de spitale şi a dat pentru consultanţă”
  7. AUR, acuzat că păcălește alegătorii români pentru a le colecta datele personale. ”Este versiunea 2024 a Caritas”
  8. Carmen Dan se leapădă de Liviu Dragnea: ”Nu mai pot urma o himeră”
  9. Cristoiu despre Marcel Ciolacu la prezidențiale: "Vrea o rezoluţie a congresului PSD care să-i ceară să candideze"
  10. Geoană, acuzat că face campanie electorală ilegală folosind însemnele NATO: ”Nu exclud declanșarea unor investigații de natură penală”