Ciolacu, despre criza de la Tarom: „Nu este abordarea corectă într-un stat democratic”

Miercuri, 10 Iulie 2024, ora 16:06
1960 citiri
Ciolacu, despre criza de la Tarom: „Nu este abordarea corectă într-un stat democratic”
Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Captură video/Facebook/Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, premierul României, a declarat miercuri, 10 iulie, despre blocajul de la Tarom, în urma căruia mai multe curse aeriene au rămas la sol din cauza unei greve ascunse a piloţilor, că părerea sa este că a fost ”o mare greşeală faţă de români”.

Premierul a subliniat că e dreptul fiecăruia să facă grevă, doar că trebuie să anunțe înainte.

”Nu s-a găsit un dialog şi s-a recurs la acest sistem, această crăpătură în contractul colectiv de muncă. Părerea mea este că a fost o mare greşeală faţă de client, faţă de români. Pentru că trebuie să anunţi. E dreptul fiecăruia să facă grevă anunţată, nu am niciun drept nici eu, nici nimeni să recurgem la astfel de artificii să punem oamenii pe drumuri sau să doarmă în aeroport”, a spus premierul Ciolacu.

”Cred că a fost o scăpare şi sper ca cei care s-au implicat în acest lucru să îşi fi dat seama în acest moment că nu este abordarea corectă într-un stat dezvoltat şi democratic cum este România”, a mai arătat premierul.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, marţi seară, 9 iulie, că situaţia creată de anularea a zeci de zboruri TAROM în urmă cu o zi va costa compania peste 2 milioane de euro. Odată este valoarea biletelor, care trebuie rambursată, şi apoi sunt despăgubirile oferite pasagerilor. Grindeanu a spus că ”n-a picat bine toată această poveste”, având în vedere că se fac eforturi pentru redresarea companiei naţionale.

În plus, ministrul a afirmat că revendicările salariaţilor companiei sunt justificate, însă modalitatea în care aceştia au acţionat ”arată lipsă de respect faţă de pasageri”.

Zeci de zboruri TAROM au fost anulate luni, 8 iulie, după ce mai mulţi piloţi s-au declarat inapţi de zbor. Deşi procedura este prevăzută de legislaţie, decizia piloţilor a venit cu scurt timp înainte de ora anunţată a zborurilor, ceea ce a afectat mii de călători. Grindeanu a afirmat, luni seară, că a fost, de fapt, o grevă mascată.

Dîncu: ”Ciolacu este foarte blând cu miniștrii”. Liderul PSD preconizează remanieri în această toamnă
Dîncu: ”Ciolacu este foarte blând cu miniștrii”. Liderul PSD preconizează remanieri în această toamnă
Fostul ministru Vasile Dîncu, șef al Consiliului Național al PSD, este de părere că în septembrie în mod sigur s-ar putea să vedem remanieri, afirmând că premierul Marcel Ciolacu este...
Ciucă îl dojenește pe Marcel Ciolacu după afirmațiile legate de TVA: „Se spun multe în campanie și e bine să lăsăm TVA-ul la o parte”
Ciucă îl dojenește pe Marcel Ciolacu după afirmațiile legate de TVA: „Se spun multe în campanie și e bine să lăsăm TVA-ul la o parte”
Nicolae Ciucă, președintele PNL și cel mai probabil candidat al partidului la alegerile prezidențiale, a declarat marți seară, 16 iulie, la Digi24, că TVA-ul nu ar trebui să fie un subiect...
#tarom, #marcel ciolacu, #pasageri romani, #piloti Tarom, #Sorin Grindeanu, #TAROM pierderi, #curse tarom anulate , #stiri Marcel Ciolacu
  1. Șoșoacă vrea să ducă un preot să sfințească Parlamentul European. "Aici se întâlnesc dracii" VIDEO
  2. Iohannis tras la răspundere de USR după ce a lipsit la dineul șefilor de stat din NATO. "A mers în vacanţă la Neptun/Dispreţ faţă de români"
  3. Iohannis retrimite în Parlament Legea care îi obliga pe prosumatori să achiziționeze baterii de stocare
  4. Mureșan: „Ursula von der Leyen are întreaga susținere a PPE”. De ce voturi dispune pentru un nou mandat la șefia Comisiei VIDEO
  5. Dîncu: ”Ciolacu este foarte blând cu miniștrii”. Liderul PSD preconizează remanieri în această toamnă
  6. Iohannis ar putea intra în cursa pentru șefia Comisiei Europene, dacă Ursula von der Leyen nu obține voturile necesare SURSE
  7. Șoșoacă, primul discurs în Parlamentul European: ”Am băgat frica în ei”. Metsola i-a cerut de mai multe ori să încheie VIDEO
  8. Toți producătorii de energie din țară, băgați de urgență în ședință de ministrul Sebastian Burduja
  9. Conflict în PSD. Un fost secretar de stat îl acuză pe Claudiu Manda pentru demiterea sa din Guvern și pierderea funcției de viceprimar la Craiova: „M-a făcut magistral”
  10. Cine îi înlocuiește pe Gabriela Firea, Vasile Dîncu, Diana Șoșoacă și Claudiu Tîrziu în Senatul României