Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Zelenski, discurs emoționant la Festivalul de la Cannes: ”Marele dictator” a lui Charlie Chaplin nu l-a distrus atunci pe adevăratul dictator

Miercuri, 18 Mai 2022, ora 10:20
3704 citiri
Zelenski, discurs emoționant la Festivalul de la Cannes: ”Marele dictator” a lui Charlie Chaplin nu l-a distrus atunci pe adevăratul dictator
Zelenski a făcut o paralelă între Al Doilea Război Mondial și invazia Rusiei FOTO Facebook /Festival de Cannes

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vorbit la ceremonia de deschidere a Festivalului de Film de la Cannes 2022.

Zelenski și-a început discursul menționând că cei mai răi dictatori ai secolului al XX-lea iubeau cinematograful.

”Dar din ceea ce a mai rămas după ei, cel mai important lucru este filmarea documentară a știrilor ciudate despre ei. Precum și filmele care i-au provocat pe acești dictatori”, a spus președintele ucrainean.

El și-a amintit că primul festival trebuia să înceapă la Cannes pe 1 septembrie 1939, dar a fost amânat de declanșarea celui de-Al Doilea Război Mondial.

”Timp de șase ani, cinematograful a fost pe fronturile acestui război cu toată omenirea. Timp de șase ani, cinematograful a luptat pentru libertate, dar și, din păcate, în beneficiul dictaturii. Acum, revenind la acel film, putem vedea cum libertatea se îndreaptă spre victorie. Și cum, în cele din urmă, nu a permis dictatorilor să capteze inimile oamenilor”, a adăugat Zelenski.

Apoi, liderul ucrainean a amintit de filmul lui Charlie Chaplin, ”Marele dictator”, care a devenit prima peliculă sonoră din opera actorului.

Marele dictator este un film care ironizează Germania nazistă și liderul ei Adolf Hitler. Interesant este că Statele Unite și Germania erau oficial în relații pașnice la acea vreme, așa că imaginea a stârnit destulă agitație.

”Marele dictator a lui Charlie Chaplin nu l-a distrus atunci pe adevăratul dictator. Dar datorită lui, cinematograful a încetat să mai fie prost. Prost în toate sensurile cuvântului. Cinemaul a vorbit și a fost vocea viitoarei libertății” a spus Zelenski.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

El a mai citat din acest film: ”Ura umană va trece, dictatorii vor muri, iar puterea pe care au luat-o de la oameni va reveni oamenilor”.

În acest fel, el a făcut o paralelă între evenimentele celui de-al Doilea Război Mondial și invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia.

”Se părea că toată lumea credea deja că oroarea sub forma unui război la scară largă, care ar putea acoperi întregul continent, nu va continua. Dar din nou, ca și atunci, există un dictator. Din nou, ca și atunci, există un război pentru libertate. Din nou, ca și atunci, este necesar ca filmul să nu fie prost” a spus Zelenski.

Zelensky a subliniat că cel mai rău război de la al Doilea Război Mondial are loc astăzi în Europa.

El a adăugat că ucrainenii continuă să lupte pentru că nu au alternativă.

”Avem nevoie de un nou Chaplin, care să demonstreze și acum că cinematograful nu mai este prost. Trebuie să câștigăm această bătălie. Și avem nevoie de un film care să ofere un astfel de final”, -a subliniat Volodimir Zelenski.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Zelenski presedinte Ucraina, #Festival Film Cannes, #discurs , #cannes 2022