Preşedintele Volodimir Zelenski: "Noaptea trecută a fost dură, noi atacuri, noi bombardamente în cartierele locuite"

Duminica, 27 Februarie 2022, ora 10:47
6585 citiri
Preşedintele Volodimir Zelenski: "Noaptea trecută a fost dură, noi atacuri, noi bombardamente în cartierele locuite"
Președintele Zelenski FOTO captură video Facebook

Preşedintele Volodimir Zelenski a indicat duminică, 27 februarie, că noaptea a fost "dură" în Ucraina, cu bombardamente ruse care au vizat doar zone locuite, scrie AFP.

"Noaptea trecută a fost dură, noi atacuri, noi bombardamente în cartierele locuite, asupra infrastructurilor civile. Nu există nimic astăzi pe care ocupantul să nu considere o ţintă legitimă", a spus el într-un videoclip difuzat pe reţelele de socializare.

"Vasilkov, Kiev, Cernigău, Sumî, Harkov şi multe alte oraşe trăiesc în condiţii pe care nu le-am văzut pe teritoriul nostru (...) de la al Doilea Război Mondial", a subliniat preşedintele ucrainean, scrie AFP.

El s-a adresat bielorușilor, a căror ţară serveşte drept bază aeriană pentru forţele ruse care au invadat Ucraina, joi, pentru a ataca Kievul.

"De pe teritoriul vostru, îi ucideţi pe copiii noştri", a spus el. "Cum vă veţi uita în ochii copiilor voştri, cum vă veţi privi pe voi? Cum vă veţi uita în ochii vecinilor voştri? Vecinii voştri suntem noi".

„Vom lupta atâta timp cât va fi nevoie pentru a elibera țara. Dacă copiii se nasc deja în adăposturi, chiar și atunci când bombardamentul continuă, atunci inamicul nu are nicio șansă în acest război popular, fără îndoială...Lumea a văzut - ucrainenii sunt puternici. Ucrainenii sunt curajoși. Ucrainenii sunt pe țara lor natală și nu o vor da niciodată”, a declarat acesta.

Preşedintele ucrainean a respins duminică propunerea Rusiei de negocieri la Gomel, în Belarus, pentru că această ţară serveşte drept bază pentru invazia Ucrainei, afirmând că "oricare alt oraş" ne-ar conveni.

CTP nu-l iartă pe Putin: "Fenomenală seria divergentă de minciuni kaghebiste"
CTP nu-l iartă pe Putin: "Fenomenală seria divergentă de minciuni kaghebiste"
Masacrul de la Moscova, în urma căruia au murit peste 140 de oameni și au fost răniți peste 205, este marcat, în opinia lui Cristian Tudor Popescu, de o serie de minciuni catalogate ca fiind...
Servicii secrete în tranziție și terorism second-hand
Servicii secrete în tranziție și terorism second-hand
Recentul atac terorist asupra unei săli de spectacol dintr-o suburbie a Moscovei, în Krasnogorsk, soldat cu 139 de morți și 182 de răniți, ridică multiple întrebări, de la cine se află cu...
#Zelenski presedinte Ucraina, #atacuri, #Rusia, #bombardamente, #cartiere , #Razboi Ucraina