„Par comici”. Zelenski a răspuns apelului lui Lukașenko către Putin de a opri ostilitățile pe frontul din Ucraina

Vineri, 31 Martie 2023, ora 18:30
4169 citiri
„Par comici”. Zelenski a răspuns apelului lui Lukașenko către Putin de a opri ostilitățile pe frontul din Ucraina
Lukașenko l-a criticat pe Zelenski pentru că ar fi „interzis negocierile de pace” FOTO Twitter

Consilier șef al Președinției Ucrainei, Mihail Podolyak, a vorbit despre declarația liderului bielorus Aleksandr Lukașenko cu privire la încetarea focului pe frontul Ucraina.

Potrivit consilierului orice încetare a focului va însemna dreptul Rusiei de a rămâne pe teritoriile ocupate ale Ucrainei.

"Acest lucru nu poate fi permis. Ucraina are dreptul de a muta trupe și echipamente pe teritoriul său după cum crede de cuviință. Par comici", a scris Podolyak.

Ce a spus Lukașenko despre războiul din Ucraina

Pe 31 martie, liderul bielorus Aleksandr Lukașenko a transmis un mesaj poporului și parlamentului. Dictatorul de la Minsk a cerut Federației Ruse și Ucrainei să oprească ostilitățile. Lukașenko consideră că este timpul să se oprească ostilitățile și să declare un armistițiu fără dreptul de a muta și de a transfera arme.

El a mai spus că a încercat întotdeauna „să-l convingă pe Zelenski într-o manieră prietenoasă”. Lukașenko l-a criticat pe Zelenski pentru că ar fi „interzis negocierile de pace”.

Tot pe 31 martie, Aleksandr Lukașenko a declarat că sarcina Occidentului de astăzi este să distrugă republica sa, dar se presupune că Rusia este alături de apărarea lor și nu va permite acest lucru.

#Zelenski presedinte Ucraina, #raspuns, #Lukasenko, #incetare, #ostilitate, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina