Răspunsul lui Zelenski la "amenințarea" cu pacea a lui Putin: Ucraina începe demersuri pentru ”aderarea accelerată la NATO”

Vineri, 30 Septembrie 2022, ora 18:26
5580 citiri
Răspunsul lui Zelenski la "amenințarea" cu pacea a lui Putin: Ucraina începe demersuri pentru ”aderarea accelerată la NATO”
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski FOTO Hepta

Ucraina urmează să ceară în mod oficial o ”aderare accelerată la NATO”, anunţă vineri, 30 septembrie, preşedintele Volodimir Zelenski, imediat după ce Rusia a mediatizat anexarea ilegală a patru regiuni din Ucraina, relatează AFP.

”Adoptăm o măsură decisivă semnând candidatura Ucraineii în vederea unei aderări accelerate la NATO”, anunţă şeful statului ucrainean, într-o înregistrare video difuzată pe reţele de socializare.

Preşedintele ucrainean a mai anunţat vineri că nu va negocia cu Rusia atât timp cât Vladimir Putin se află la putere, imdiat după ce liderul de la Kremlin a cerut Ucrainei să capituleze.

”Ucraina nu va negocia cu Rusia atât timp cât Putin este preşedintele Feedraţiei ruse. Vom negocia cu noul preşedinte”, declară Zelenski într-o înregistrare video, postată online imediat după ce liderul de la Kremlin a oficializat anexarea a patru teritorii din Ucraina.

Pe de altă parte, o mulţime de oameni s-a adunat în centrul Moscovei, înaintea unui concert care sărbătoreşte anexarea a patru regiuni din Ucraina - Zaporijjea, Herson, Doneţk şi Lugansk, ocupate de trupe ruse.

Ucraina a ținut un consiliu de securitate vineri, 30 septembrie, concomitent cu evenimentele organizate la Kremlin:

Iată mesajul publicat de Zelenski pe canalul de Telegram:

"Şedinţa Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare tocmai s-a încheiat. Avem o soluție.

Primul lucru stabilit este că numai calea întăririi militare a Ucrainei și a expulzării ocupanților de pe întregul nostru teritoriu va restabili pacea. Vom merge pe această cale.

În al doilea rând, Ucraina a fost și rămâne un lider în eforturile de negociere. Statul nostru a oferit întotdeauna Rusiei varianta de a convini asupra coexistenței în condiții egale, oneste, demne și echitabile. Este evident că acest lucru este imposibil pentru acest președinte rus. Nu știe ce sunt demnitatea și onestitatea. Prin urmare, suntem pregătiți pentru un dialog cu Rusia, dar doar cu un alt președinte al Rusiei.

Și în al treilea rând, trebuie să înregistrăm legal tot ceea ce am realizat deja de fapt. În Ucraina se decide soarta democrației în confruntarea cu tirania", a spus, printre altele, Zelenski.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Zelenski putin, #negocieri Putin, #invazie ucraina , #Rusia