Președintele Zelenski ar negocia să intervină video, duminică seara, la gala premiilor Oscar

Sambata, 26 Martie 2022, ora 17:24
6985 citiri
Președintele Zelenski ar negocia să intervină video, duminică seara, la gala premiilor Oscar
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski poartă negocieri pentru a interveni duminică seara, prin videoconferinţă, la gala premiilor Oscar, cea mai strălucitoare ceremonie de la Hollywood.

Academia de cinema americană ar vrea o seară destinsă, în vederea recuceririi audienţei, care să se concentreze asupra celei de a şaptea arte, pe care însă nu o poate face din cauza Războiului rus din Ucraina, dezvăluie tabloidul american The New York Post, potrivit AFP.

Fostul actor, în vârstă de 44 de ani, devenit un star în ţara sa în urma serialului ”Servitorul poporului”, ar putea lua cuvântul fie în direct, pe ecrane, aşa cum a făcut-o în parlamentele mai multor ţări din Occident, fie printr-un mesaj preînregistrat.

Participarea sa la ceremonie a fost sugerată de umorista Amy Schumer, una dintre cele trei prezentatoare a celei de-a 94-a ediţii a Oscarurilor. Însă principiul acestei intervenţii nu se bucură de unanimitate în Academia de cinema americană.

Producătorul serii, Will Packer, a preferat să nu se exprime, într-o conferinţă de presă, asupra subiectului şi a promis o intervenţie cu privire la Ucraina ”delicată şi naturală”. Colega lui Amy Schumer Wanda Sykes, a dat-o puţin în bară. ”Nu este un pic ocupat, în acest moment. Volodimir Zelenski?”, a întrebat ea.

Cu scopul de a-şi recâştiga audienţa, aflată în cădere liberă de mai mulţi ani, Oscarurile mizau pe o gală plină de bucurie, concentrată asupa puterii şi iubirii celei de-a şaptea arte şi voiau să evite să transforme emisiunea într-o tribună a contestării poltice, aşa cum a fost uneori, în timpul mandatului lui Donald Trump.

Acest obiectiv a fost rezumat prin sloganul ”Movie Lovers Unite” şi printr-un omagiu apăsat care urmează să-i fie adus ”Naşului” lui Francis Ford Coppola, care sărbătoreşte o jumătate de secol.

Un Oscar al fanilor, votat pe reţele de socializare, urmează să aducă un omagu filmelor de acţiune şi unor supereroi plebiscitaţi de o tânără generaţie de cinefili care fug de Oscaruri.

Însă perspectiva de a vedea milionari în ţinută de seară făcând schimb de laude şi tofee în timpul războiului care face ravagii în Ucraina, fără să spună un cuvânt despre el, nu este de susţinut.

Sute de staruri sunt foarte angajate, ca de exemplu actriţa de origine ucraineană Mila Kunis, care a strâns donaţii în valoare de 35 de milioane de dolari pentru ţara sa natală. Starul serialului ”That '70s Show” ar putea fi cea care urcă pe scena Oscarurilor, pentru vorbi despre acest război.

Este posibil, astfel, ca laureaţii de duminică să-i calce pe urme şi să denunţe invazia rusă a Ucrainei atunci când urcă pe scenă să-şi primească staueta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Americanii își fac Dream Team pentru Jocurile Olimpice de la Paris
Americanii își fac Dream Team pentru Jocurile Olimpice de la Paris
LeBron James, Stephen Curry şi Kevin Durant sunt cele trei mari vedete pe care selecţionata masculină de baschet a Statelor Unite se va baza la Jocurile Olimpice de la Paris, din această vară...
#Zelenski, #gala, #Oscar, #Film, #SUA, #i nterventie , #stiri Volodimir Zelenski