Comparația făcută de Zelenski privind războiul din Ucraina: ”Armele și sancțiunile sunt un vaccin împotriva COVID-22 adus de Rusia”

Vineri, 10 Iunie 2022, ora 07:33
2467 citiri
Comparația făcută de Zelenski privind războiul din Ucraina: ”Armele și sancțiunile sunt un vaccin împotriva COVID-22 adus de Rusia”
Președintele Ucrainei FOTO / captură Facebook Volodimir Zelenski

Volodimir Zelenski a comparat invazia Rusiei cu Covid şi a descris armele şi sancţiunile cu pe un vaccin, pe măsură ce poziţia militară a Ucrainei în Donbas se înrăutăţeşte, scrie The Guardian.

Preşedintele ucrainean, care a vorbit printr-o intervenţie video la gala prin care au fost celebraţi cei mai influenţi 100 de oameni ai anului de revista Time, a făcut din nou lobby pentru mai mult ajutor extern, deoarece "armata ucraineană moare pe câmpul de luptă".

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

El a întrebat retoric dacă preşedintele SUA, Joe Biden, şi membrii Congresului folosesc „toată capacitatea influenţei noastre şi a conducerii noastre” şi le-a cerut să fie „100% influenţi”.

"Armele şi sancţiunile sunt... un vaccin... împotriva Covid-22 adus de Rusia", a spus Zelenski, la câteva ore după ce a afirmat că lupta pentru Sievierodoneţk ar putea decide soarta întregului Donbas - numele dat colectiv provinciilor Doneţk şi Luhansk în estul ţării sale.

Armata ucraineană păstrează zonele industriale din Sievierodoneţk, în timp ce Rusia concentrează pe loviturile aeriene, artileria şi focurile de mortiere pentru a prelua controlul oraşului din prima linie.

Uneori, artileria rusă a depăşit apărătorii cu 10 la unu, potrivit armatei Ucrainei, iar aproximativ o treime din forţele totale ale Rusiei sunt concentrate în jurul oraşului, unde au rămas aproximativ 10.000 de civili, mulţi dintre ei în vârstă.

Forţele ruse îşi concentrează toată puterea în zonă, a declarat pentru Reuters secretarul Consiliului de Securitate al Ucrainei, Oleksiy Danilov. "Nu-şi cruţă oamenii, îi trimit să fie carnea de tun”, a spus el. "Ne bombardează armata zi şi noapte".

Eveniment Quarterly Report

Ucraina va primi mai mult ajutor militar de la UE. Promisiunea șefului diplomației europene făcută la Kiev
Ucraina va primi mai mult ajutor militar de la UE. Promisiunea șefului diplomației europene făcută la Kiev
Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a promis duminică, 1 octombrie, la Kiev sporirea ajutorului militar al UE pentru a susţine Ucraina în războiul cu Rusia, după ce Congresul SUA a...
Marea Britanie trimite instructori militari în Ucraina
Marea Britanie trimite instructori militari în Ucraina
Guvernul de la Londra doreşte să trimită instructori militari în Ucraina, în plus faţă de antrenarea forţelor armate ucrainene în Marea Britanie sau în alte ţări occidentale, aşa cum...
#Zelenski, #Zelenski presedinte Ucraina, #razboi Ucraina, #razboi ucraina rusia, #comparatie, #covid, #vaccin COVID, #sanctiuni, #vaccin , #presedinte Ucraina