Zelenski, din nou pe front. Președintele s-a deplasat în nord-estul Ucrainei unde a decorat militari VIDEO

Joi, 30 Noiembrie 2023, ora 17:07
1406 citiri
Zelenski, din nou pe front. Președintele s-a deplasat în nord-estul Ucrainei unde a decorat militari VIDEO
Președintele Zelenski pe front FOTO / captură video X Kyiv Post

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a efectuat joi, 30 decembrie, o vizită în apropierea liniei frontului, în regiunea Harkov (nord-est), unde a vizitat un post de comandament, în apropiere de Kupiansk, anunţă preşedinţia ucraineană, relatează AFP.

”Combatanţii din conducerea Kupianskului apără viaţa liniştită a ucrainenilor”, anunţă pe Telegram preşedinţia ucraineană. Volodimir Zelenski a decorat militari în această vizită, potrivit unei înregistrări video postate de către preşedinţie.

Forţe ruseşti desfăşoară de mai multe luni o ofensivă în această zonă, însă înregistrează câştiguri minime.

UN MORT ŞI ZECE RĂNIŢI ÎN TREI ORAŞE DE LÂNGĂ AVDIIVKA

Bombardamente ruse s-au soldat cu cel puţin un mort şi zece răniţi, în noaptea de miercuri spre joi, în trei oraşe apropiate din estul Ucrainei, a anunţat ministrul ucrainean de Interne Igor Klimenko.

El anunţă că şase rachete de tip S-300 au atins oraşele Pokrovsk, Mîmograd şi Novogrodivka, situate la aproximativ 40 de kilometri nord-vest de Avdiivka, un oraş pe care ruşii încearcă să-l cucerească de aproape două luni.

La Novogrodivka, corpul unui bărbat a fost găsit sub dărâmăturile unui imobil locuit, în care salvatori continuau alte patru persoane, a anunţat şeful Administraţiei Militare regionale Igor Monoz.

”În urma bombardamentelor, zece persoane au fost rănite, inclusiv patru copii. Alte cinci persoaner sunt căutate sub dărâmături”, anunţa cu puţin mai înainte într-un comunicat postat pe reţe de socializare ministrul de Interne.

La Pokrovsk, un bebeluş în vârstă de şase luni şi doi băieţi n vârstă de 16 şi 13 ani au fost răniţi, a anunţat ministrul de Interne. Oraşiul industrial Avdiivka este vizat de atacuri neîncetate ale forţelor Moscovei, de la jumătatea lui octombrie, care încearcă să cucerească oraşul de ani de zile.

Forţe ruseşti se află la est, nord şi sud de această localitate, situată în apropiere de Doneţk, capitala regiunii ucrainene cu acelaşi nume, ocupată de Rusia din 2014.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Rusia condamnă aproape 300 de soldați ucraineni pentru crime de război în Donbas. „Majoritatea şi-au recunoscut vinovăţia”
Rusia condamnă aproape 300 de soldați ucraineni pentru crime de război în Donbas. „Majoritatea şi-au recunoscut vinovăţia”
Șeful Comitetului de Investigaţii al Rusiei, Aleksandr Bastrikin, a anunțat miercuri, 28 februarie, că instanțele rusești au condamnat peste 280 de soldaţi ucraineni pentru crime de război...
Rusia pregătește o nouă ofensivă în Ucraina. Zelenski: „Ne vom pregăti pentru asaltul lor”
Rusia pregătește o nouă ofensivă în Ucraina. Zelenski: „Ne vom pregăti pentru asaltul lor”
Forţele ruseşti se pregătesc pentru o nouă ofensivă împotriva apărătorilor ucraineni la sfârşitul lunii mai sau la vară, dar Kievul are un plan de luptă clar al său, a declarat...
#Zelenski, #front, #razboi Ucraina, #decorat, #soldati, #Rusia , #Razboi Ucraina