Zelenski, la un an de la atrocitățile de la Bucea: ”Oraşul trebuie să devină un simbol al justiţiei”

Vineri, 31 Martie 2023, ora 23:15
1335 citiri
Zelenski, la un an de la atrocitățile de la Bucea: ”Oraşul trebuie să devină un simbol al justiţiei”
Maia Sandu și Volodimir Zelensky la Bucea FOTO Twitter

Oraşul ucrainean martir Bucea, simbol al atrocităţilor atribuite armatei ruse, trebuie să devină ”un simbol al justiţiei”, a declarat vineri preşedintele Volodimir Zelenski, cerând ca "fiecare asasin rus" să fie adus în faţa justiţiei, relatează AFP.

”Trebuie să facem totul pentru a face din Bucea un simbol al justiţiei", a afirmat preşedintele Zelenski în cadrul unei reuniuni la Kiev, cu prilejul împlinirii unui an de la eliberarea oraşului Bucea de sub ocupaţia rusă. "Dorim ca fiecare criminal, fiecare călău, fiecare terorist rus să fie tras la răspundere pentru fiecare crimă împotriva poporului nostru", a adăugat el.

Ucrainenii marchează vineri un an de la eliberarea oraşului Bucea de sub ocupaţia rusă, prilej cu care preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că ucrainenii nu-i vor ierta niciodată pe cei care au comis atrocităţile în acest oraş, notează Reuters şi AFP.

Forţele ucrainene au recucerit la sfârşitul lui martie anul trecut micile oraşe Bucea şi Irpin situate la nord-vest de Kiev, când forţele de invazie ruse au renunţat la tentativa lor de a ocupa capitala ucraineană.

Anchetatorii internaţionali adună în prezent dovezi în aceste oraşe şi în alte localităţi unde Ucraina susţine că trupele ruse au comis atrocităţi la scară mare.

#Zelenski, #Ucraina, #bucea, #Justitie , #Razboi Ucraina
Comentarii
Poza Infatuatul
Infatuatul
rank 5
În anul 1941, chiar în ziua de Paște, militarii ruși au asasinat mii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Pai... de ce nu faceti un tribunal international la Bucea?