Înțelegere importantă Zelenski - Scholz în privința unui acord de pace cu Rusia. Concesiile teritoriale la care Ucraina este dispusă

Marti, 17 Mai 2022, ora 20:16
21280 citiri
Înțelegere importantă Zelenski - Scholz în privința unui acord de pace cu Rusia. Concesiile teritoriale la care Ucraina este dispusă

În ultima vreme se vehiculează ideea că Occidentul ar presa Ucraina pentru a face concesii teritoriale Rusiei, pentru a putea stopa războiul. Acum președintele Volodimir Zelenski a avut o convorbire cu Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, în care au stabilit o linie comună, ce prevede că orice acord de pace între Moscova și Kiev nu trebuie să permită lui Putin să-și păstreze teritoriile ucrainene cucerite în timpul invaziei.

Nu ar trebuie să existe nicio salvare a lui Vladimir Putin în detrimentul integrității teritoriale a Ucrainei, au convenit marți, 17 mai 2022, Olaf Scholz și Volodimir Zelenski, potrivit Politico.

În timpul convorbirii dintre cei doi lideri, ei au afirmat că orice acord de pace între Moscova și Kiev nu trebuie să permită Rusiei să-și păstreze teritoriile din Ucraina, care au fost cucerite ca urmare a invaziei brutale, ci trebuie să implice în schimb o retragere a trupelor ruse.

Zelenski și Scholz ”au convenit că o soluție diplomatică negociată între Ucraina și Rusia ar necesita încetarea imediată a ostilităților din partea Moscovei și retragerea trupelor ruse din Ucraina”, a declarat un purtător de cuvânt al Cancelarului german, după apelul telefonic.

Fost prim-ministru al Rusiei: Putin a aflat un lucru neașteptat despre armata sa

”Cancelarul și președintele ucrainean și-au continuat, de asemenea, schimbul privind modalitățile de a sprijini în continuare Ucraina și au convenit să rămână într-un contact strâns”, a adăugat oficialul.

Cu toate astea, purtătorul de cuvânt german nu a precizat dacă cererea lui Scholz de retragere a forțelor ruse include și Peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în mod ilegal în 2014 și teritoriile din estul Ucrainei pe care separatiștii le-au ocupat în același an cu sprijinul rus.

Nouă amenințare a Rusiei: Racheta Satan lovește Londra în 200 de secunde și transformă SUA în ”cenușă nucleară” VIDEO

Mesajul de la Berlin urmează unei respingeri puternice din partea Ucrainei împotriva propunerilor venite din unele capitale vest-europene, care spuneau că Kiev-ul ar putea fi nevoit să ofere lui Putin o soluție pentru ”a-și salva fața”, pentru a pune capăt conflictului, care să nu-l umilească pe liderul rus și să provoace o destabilizare suplimentară.

Citeste si:
Cancelarul Olaf Scholz: ”Germania va avea cea mai mare armată convențională din Europa”
Cancelarul Olaf Scholz: ”Germania va avea cea mai mare armată convențională din Europa”
Germania este pe cale să pună bazele celei mai mari armate convenţionale din Europa în cadrul NATO, a declarat marţi cancelarul german Olaf Scholz, după investiţii masive decise în urma...
Cum l-a convins Zelenski pe un înalt oficial rus să le aducă un omagiu ucrainenilor omorâți în război
Cum l-a convins Zelenski pe un înalt oficial rus să le aducă un omagiu ucrainenilor omorâți în război
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a sugerat marţi Consiliului de Securitate al ONU să trimită o comisie de anchetă pentru a dovedi că centrul comercial din Kremenciuk a fost distrus...