Zelenski: ”Băieţii noştri au început deja să se antreneze pe tancurile Challenger. Situația pe front este din ce în ce mai grea” VIDEO

Sambata, 04 Februarie 2023, ora 23:10
2562 citiri
Zelenski: ”Băieţii noştri au început deja să se antreneze pe tancurile Challenger. Situația pe front este din ce în ce mai grea” VIDEO
Liderul de la Kiev FOTO / Facebook Volodimir Zelenski

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat, sâmbătă seară, 4 februarie, că soldații ucraineni au început antrenamentele pe tancurile Challenger. El a mai amintit că 1.762 de ucraineni au fost eliberaţi din captivitatea rusă de la începutul invaziei.

Şeful statului ucrainean a subliniat că a discutat cu premierul britanic Rishi Sunak şi a menţionat că soldaţi ucraineni au început să se antreneze pe tancurile Challenger.

"Am vorbit astăzi cu Rishi Sunak, prim-ministru al Regatului Unit. O conversaţie foarte importantă. Pregătim cu el lucruri esenţiale. I-am mulţumit premierului şi tuturor britanicilor pentru că ne-au ajutat ţara.

Acum, în Marea Britanie, băieţii noştri au început deja să se antreneze pe tancurile Challenger. Este un vehicul bun. Şi va fi un lucru mare pe câmpul de luptă. Împreună cu partenerii noştri, facem zilnic totul pentru a ne asigura că soldaţii noştri au suficientă putere pentru a se apăra împotriva statului terorist.

Am discutat şi despre alte lucruri promiţătoare care ne pot întări apărarea. Problema ameninţării mişcării olimpice internaţionale, care a apărut din cauza slăbiciunii birocraţiei sportive internaţionale, din cauza celor care încearcă să permită efectiv Rusiei să folosească sportul pentru propagandă, a fost abordată separat.

Mă bucur că lumea aude poziţia noastră, că principiile olimpice trebuie protejate fără echivoc de statul terorist", a menţionat Zelenski.

Liderul de la Kiev a adăugat că a semnat documentele relevante pentru a mai face un "pas de protejare şi curăţare a statului nostru de cei care sunt de partea agresorului":

"Există o solicitare din partea Serviciului de Securitate cu privire la persoanele cu evidenţă că au cetăţenie rusă. Mâine se va face un alt pas legal pentru implementarea deciziilor de sancţiuni ale NSDC. Şi lucrăm pentru a sincroniza deciziile noastre de sancţiuni cu jurisdicţiile partenere. Duşmanii lumii libere nu au dreptul să folosească lumea liberă pentru propriile lor interese".

"În cele 346 de zile ale acestui război, a trebuit adesea să spun că situaţia de pe front era grea. Şi că situaţia este din ce în ce mai grea.

Acum este din nou momentul. Un moment în care ocupantul îşi aruncă din ce în ce mai multe forţe pentru a ne sparge apărările. Acum, este foarte dificil în Bahmut, Vuhledar, lângă Liman şi în alte direcţii. Dar acum, ca în fiecare zi din aceste 346, rezistenţa soldaţilor noştri decide totul. Rezilienţa noastră! Nu este vorba despre eforturile şi planurile Rusiei. Este vorba despre curajul şi determinarea soldaţilor noştri. Eficacitatea şi viteza tuturor celor care susţin şi ajută la sprijinirea forţelor noastre de apărare. Atenţia şi persuasivitatea tuturor celor care apără poziţiile internaţionale ale Ucrainei. Puterea şi unitatea poporului nostru – toţi cei care lucrează pentru victoria noastră şi toţi cei care susţin eroii noştri şi statul ucrainean. A păstra toate elementele rezistenţei noastre înseamnă a garanta victoria", a adăugat Zelenski.

Citește și:
Ministrul britanic de Externe la Chișinău: Cel mai bun mod de a apăra Republica Moldova de Rusia e de a ajuta Ucraina
Ministrul britanic de Externe la Chișinău: Cel mai bun mod de a apăra Republica Moldova de Rusia e de a ajuta Ucraina
Cel mai bun mod de a apăra Republica Moldova de un atac al Rusiei este de a proteja Ucraina, a afirmat joi ministrul de Externe britanic James Cleverly, relatează din Chişinău agenţia Reuters....
Zelenski: Rusia, ”statul terorist care aduce distrugere nu numai poporului nostru, ci tuturor” care vor să fie liberi VIDEO
Zelenski: Rusia, ”statul terorist care aduce distrugere nu numai poporului nostru, ci tuturor” care vor să fie liberi VIDEO
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, într-un nou discurs, că simte că agresiunea rusă se apropie de punctul în care poate ceda. El a mulţumit Danemarcei pentru decizia de...
#Zelenski, #Ucraina, #tancuri, #Marea Britanie, #Rusia, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina