A fost prelungit certificatul de urbanism pentru Spitalul Regional de Urgenta Iasi

   

Valoarea proiectului este estimata la circa 470 de milioane de euro, din care 361 milioane constructia, iar 99 milioane dotarile medicale * durata de realizare a investitiei, conform studiului de fezabilitate, este de 84 de luni, durata efectiva de constructie fiind de 48 de luni * proiectul Spitalului Regional de Urgenta de la Iasi este cel mai avansat dintre cele trei incluse in programul national, alaturi de cele de la Cluj-Napoca si Craiova
In cursul zilei de ieri, 20 mai, primarul Mihai Chirica a semnat certificatul de urbanism necesar continuarii proiectului de construire a Spitalului Regional de Urgenta de la Iasi. Este vorba de o reinnoire a celui vechi, care a expirat.

Solicitarea a venit de la Ministerul Sanatatii, institutie care gestioneaza acest proiect, si vine la aproape doua luni dupa ce autoritatile romane, precum si Primaria Municipiului Iasi au primit de la Comisia Europeana comunicarea oficiala privind aprobarea finantarii europene pentru Spitalului Regional de Urgenta de la Iasi (17 martie). "Sunt extraordinar de bucuros ca acest proiect vital pentru Iasi, pentru regiunea Moldovei si pentru intreaga tara continua cu pasi repezi, mai ales in situatia deosebita cu care ne confruntam si in care apreciem cu atat mai mult investitiile in domeniul medical. Multumesc din nou tuturor specialistilor, consultantilor, functionarilor si autoritatilor romanesti si europene care au lucrat la acest proiect care va salva vieti. In mod deosebit vreau sa multumesc reprezentantilor Ministerului Sanatatii pentru implicare si pentru celeritatea demersurilor si ii asigur ca Primaria Municipiului Iasi si eu, personal, vom ramane aceiasi parteneri dedicati in realizarea acestui proiect", a declarat primarul Mihai Chirica.

Scurt istoric

Primaria Municipiului Iasi a inceput demersurile pentru acest proiect la sfarsitul anului 2016. Prin Hotararea Consiliului Local nr. 373 / 25 noiembrie 2016, modificata prin Hotararea Consiliului Local nr. 170 / 5 mai 2017, a fost aprobata transmiterea unui teren in suprafata de 120.000 de metri patrati, situat in zona Moara de Vant, din domeniul public al Municipiului Iasi si administrarea Consiliului Local Iasi in domeniul public al Statului si administrarea Ministerului Sanatatii.

Apoi, municipalitatea ieseana a realizat studiile de urbanism, de arpentaj cadastral (ridicarea topografica) si geotehnic si a obtinut urmatoarele avize: de mediu, de oportunitate, al Comisiei de urbanism, al Comisiei de circulatie, al Comisiei de versanti, ANIF, GIS Cadastru, Politiei Rutiere, SRI, Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Agriculturii, Autoritatii Aeronautice Civile Romane si Administratiei Nationale "Apele Romane". Totodata, au fost obtinute avizele pentru alimentare cu apa, canalizare, energie electrica, gaze naturale, telefonie, salubritate, securitate la incendiu, protectie civila si sanatatea populatiei si, in cele din urma, avizul unic din partea Consiliului Judetean.

In fine, in cadrul unei sedinte extraordinare organizate pe 21 martie 2018, Consiliul Local Iasi a adoptat in unanimitate Planul Urbanistic Zonal pentru Spitalul Regional de Urgenta. Pana acum, proiectul Spitalului Regional de Urgenta de la Iasi a ramas cel mai avansat dintre cele trei incluse in programul national, care mai include investitii similare la Cluj-Napoca si Craiova.

Va fi ridicat in patru ani

Conform studiului de fezabilitate, Spitalul Regional de Urgenta de la Iasi va avea 850 de paturi, dintre care 776 pentru ingrijire medicala acuta si 74 pentru ingrijirea critica. De asemenea, unitatea medicala va detine toate specialitatile unui spital de urgenta, urmand a fi dotata cu tehnologie de ultima generatie. Valoarea proiectului este estimata la circa 470 de milioane de euro, din care 361 milioane constructia, iar 99 milioane dotarile medicale.

Durata de realizare a investitiei, conform studiului de fezabilitate, este de 84 de luni, durata efectiva de constructie fiind de 48 de luni.

In acest moment este in derulare licitatia vizand proiectarea lucrarilor spitalului. In jurul datei de 30 iunie va fi cunoscuta firma castigatoare. Lucian STATE
Joi, 21 Mai 2020, ora 00:00
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Cum se foloseste corect masca si in ce locuri riscam sa ne contaminam
Medicul Razvan Socolov a oferit pe pagina sa de Facebook informatii despre folosirea corecta a ...
Vasile Puscasu isi face de cap in centrul Iasului! A luat cu japca 45 de metri din fata Hotelului Traian - locul unde politicienii vorbeau de pe scena
De cand a intrat in posesia Hotelului Traian, Vasile Puscasu isi face singur regulile si incalca ...
Mezzosoprana Maria Macsim Nicoara avea o alcoolemie de peste 2‰ cand a cazut pe scari
Cazul mezzosopranei de la Opera Romana Iasi este in continuare investigat de catre procurori si ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor