A fost turnat covor asfaltic nou in Tudor Vladimirescu

   

Este vorba de zona Pod Tudor Vladimirescu - CET si de tronsonul Pod Tudor Vladimirescu - Iulius Mall
Lucrarile de schimbare a liniei de tramvai pe bulevardul Tudor Vladimirescu, precum si cele de consolidare a podului, continua. Cele trei tronsoane ale santierului se afla in diferite stadii, insa per ansamblu constructorul se misca destul de bine ceea ce inseamna ca pana la sfarsitul anului se va putea circula din nou pe bulevard.

Pe tronsonul Bucsinescu - Pod Tudor Vladimirescu au fost indepartate resturile de beton, bitum si pamant ramase in urma decopertarii si extragerii vechii linii de tramvai. Pe o treime din tronson, intre Podul Tudor Vladimirescu si Iulius Mall a fost turnat covorul asfaltic la nivel cu capacul din beton al canalului paraului Cacaina. Pe ambele laterale ale canalului colector au fost montate sisteme de drenaj. Urmeaza montarea elementelor de amortizare fonica, armatura metalica si noile sine.

In ceea ce priveste lucrarile de consolidare ale Podului Tudor Vladimirescu, acestea se desfasoara pe jumatate din suprafata acestuia pentru a fi posibila desfasurarea traficului rutier. Pe sensul spre CET, a fost decopertat asfaltul, demontata vechea linie de tramvai si se lucreaza la consolidarea structurii podului.

In fine, in zona Pod Tudor Vladimirescu - CET a fost turnat covorul de bitum pe intreaga suprafata a tronsonului. Urmeaza montarea elementelor de amortizare fonica.

Lucrarile de constructii sunt executate de asocierea Conest SA Iasi - Mari Vila Com SRL Bucuresti, contra unei sume de 34.475.207,68 lei, inclusiv TVA (aproximativ 7,24 milioane de euro). Valoarea totala a proiectului este 114,197,308.33 lei (aproape 24 de milioane de euro) si este asigurata prin Programul Operational Regional - Axa 4.1.

Ce prevede proiectul general

Lucrarile de reabilitare a tronsonului liniei de tramvai cuprind urmatoarele activitati: executia lucrarilor de constructii si instalatii aferente liniei de tramvai pe traseul Bucsinescu - bulevardul Tudor Vladimirescu - intersectie Calea Chisinaului (lungime: 2.444 metri - cale simpla de rulare), reabilitarea celor doua peroane din statia Tudor Vladimirescu, reabilitarea podului Tudor Vladimirescu (suprafata: 1.196 metri patrati) si construirea a doua statii de tramvai. Pentru prima data in Iasi va fi introdusa o banda dedicata pentru tramvai, care va fi delimitata fizic in teren cu butoni stradali solari, care nu vor impiedica depasirea in caz de urgenta. Aceasta solutie tehnica ar putea aplicata si la alte tronsoane de tramvai care urmeaza sa fie reabilitate: zona Targu Cucu - Cinci Drumuri, Podu Ros - Esesatura si Doi Baieti - Dancu.

Proiectul general include si achizitionarea a sapte tramvaie. Tudor DAMASCHIN
Joi, 21 Mai 2020, ora 00:00
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Cum se foloseste corect masca si in ce locuri riscam sa ne contaminam
Medicul Razvan Socolov a oferit pe pagina sa de Facebook informatii despre folosirea corecta a ...
Vasile Puscasu isi face de cap in centrul Iasului! A luat cu japca 45 de metri din fata Hotelului Traian - locul unde politicienii vorbeau de pe scena
De cand a intrat in posesia Hotelului Traian, Vasile Puscasu isi face singur regulile si incalca ...
Mezzosoprana Maria Macsim Nicoara avea o alcoolemie de peste 2‰ cand a cazut pe scari
Cazul mezzosopranei de la Opera Romana Iasi este in continuare investigat de catre procurori si ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor