Bugetul Iasului, adoptat fara votul liberalilor

   

Consilierii locali au validat ieri, cu o larga majoritate, bugetul Iasului pe anul 2017. Potrivit proiectului prezentat de municipalitate, cheltuielile bugetului local se ridica la 768,3 milioane lei, iar veniturile la 671 milioane lei, deficitul urmand sa fie acoperit din excedentul anilor trecuti, care va fi repartizat pentru diverse investitii. Bugetul general al Iasului este de 1,02 miliarde lei, in aceasta suma fiind incluse si bugetele unor institutii de sub autoritatea municipiului, precum Directia Locala de Evidenta a Populatiei, Politia Locala, Ateneul Tatarasi, Casa de Cultura sau Editura Junimea. Singurii care s-au abtinut de la vot au fost consilierii PNL, care au precizat ca nu sunt impotriva proiectelor orasului, insa nu pot aviza un buget "lipsit de viziune".
O statie noua de Ambulanta

Sedinta, care a durat aproape doua ore, s-a axat pe amendamentele venite din partea formatiunilor politice. Cei de la Miscarea Populara au initiat, in urma unor consultari cu Serviciul de Ambulanta, infiintarea unei substatii in zona Pacurari, care ar reduce semnificativ timpul de asteptare al unei autospeciale. De asemenea, acestia au propus majorarea cu 20% a bugetului alocat pe Legea 350/2006, referitor la integrarea socio-profesionala a tinerilor. Alte doua amendamente, formulate de aceasta data de consilierul PSD Florentin Ciobotaru, vizeaza alocarea a 400.000 lei pentru continuarea lucrarilor la sala de sport a Liceului "Virgil Madgearu" si includerea scolii Gimnaziale "Ionel Teodoreanu" pe lista celor care vor beneficia de terenuri de sport noi. Toate amendamentele au fost votate, urmand a fi finantate din fondul de rezerva al Primariei. Alte amendamente acceptate au venit din partea consilierului Mihail Pintilei, care a propus infiintarea unui Muzeu al Satului pe strategia de turism si ridicarea unui Palat al Congreselor, in Moara de Vant.

Amendamentele PNL, respinse

In schimb, amendamentele liberalilor au fost respinse in totalitate. Acestea vizau proiectarea unei cai de acces catre Aeroport, alocarea de fonduri pentru proiectarea unei sali de sport, amenajarea a 10 platforme subterane de colectare a deseurilor menajere si scutiri fiscale pentru firmele care investesc peste 20 milioane de euro. Liberalii au mai propus organizarea unei expozitii permanente in cadrul Muzeului Municipal care sa utilizeze tehnica moderna, alocarea de bani pentru prelungirea pasarelei Bucium, dar si fonduri pentru modernizarea partiei de schi din Copou sau pentru construirea unui skate park. Amendamentele au fost respinse, fiind invocat faptul ca unele dintre ele se regasesc in proiectul de buget, iar altele nu sunt suficient argumentate. Tudor DAMASCHIN

1,02 MILIARDE LEI

Este bugetul general al Iasului
Miercuri, 05 Aprilie 2017, ora 06:17
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
EXCLUSIV! Unda verde pentru "Bahluiul navigabil". Documentul care schimba fata Iasului
Albia si malurile Bahluiului vor fi predate catre Primaria Iasi pentru demararea proiectului de ...
Iesenii vor banda unica pe Soseaua Nicolina
De asemenea, cetatenii considera ca interzicerea ocolirii refugiului de tramvai pe stanga ar reduce ...
VIDEO-Cinci derbedei minori au devastat o vila din Copou. Pagube de peste 100.000 de lei
O banda de delincventi este acuzata ca a facut prapad in vila unei iesence cu bani care era plecata ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor