Cinema Ateneu, model pentru cinematografia europeana

   

La mai putin de doi ani de la aderarea in reteaua de cinematografe Europa Cinemas, Cinematograful Ateneu a devenit un exemplu in ceea ce priveste programarea si promovarea activitatilor din domeniul cinematografiei. Parteneriatul cu Europa Cinemas a adus importante beneficii, fie ca vorbim de sustinere financiara sau de sprijin in crearea evenimentelor pentru publicul tanar. Deschiderea in 2017 a Cinematografului Ateneu a insemnat, pe de o parte, un nou inceput pentru cinematografia ieseana si, pe de alta parte, o noua optiune pentru iubitorii de film.
In semn de recunoastere a eforturilor depuse, povestea cinematografului de la Ateneul National din Iasi a fost prezentata in editia cu numarul 35 a revistei Europa Cinemas Network Review, tiparita si distribuita catre aproape 1.000 de profesionisti si institutii sau organizatii cinematografice.

Prin Cinema Ateneu, Romania s-a regasit pe lista cinematografelor cu activitati deosebit de diverse si inovatoare, alaturi de alte organizatii din Belgia, Grecia, Olanda, Norvegia, Spania si Suedia. Activitatea cinematografica a fost prezentata drept sursa de inspiratie pentru celelalte cinematografe din Europa, datorita multitudinii de evenimente si actiuni desfasurate. Pe langa proiectiile de film, programul include si transmisiuni in direct de la Opera din Paris, festivaluri de film recunoscute national si international si evenimente cu invitati speciali.

Cu toate ca sala de proiectie este si sala de spectacole de teatru, iar programul de filme nu este zilnic, din octombrie 2017 pana in prezent, numarul spectatorilor a trecut de 45.000, fiind vandute peste 40.000 de bilete si organizate aproximativ 900 de proiectii de film.

Pasiunea pentru film si arta a facut ca Cinema Ateneu sa fie recunoscut de cei care constientizeaza necesitatea educatiei cinematografice si, in acelasi timp, apreciat de personalitati marcante din lumea filmului. Maura ANGHEL
Luni, 29 Iunie 2020, ora 21:55
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
IMAGINI: Ce a ramas in urma incendiului care a mistuit hala Romstal din Iasi
Vedeti ce a mai ramas dupa incendiul care a mistuit o hala Romstal de 1.200 de metri patrati, plina ...
FOTO: Povestea celui mai varstnic arbore monument din judetul Iasi! Are 682 de ani
Cel mai varstnic arbore monument din judet este teiul hibrid de 682 de ani de la Manastirea Barnova ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor