Decizii importante luate de comisia de circulatie

   

Este vorba de amenajarea unor rute pentru biciclisti, de semaforizarea unor intersectii si de montarea unor indicatoare rutiere
Comisia de Circulatie a Municipiului Iasi a luat mai multe decizii in vederea fluidizarii circulatiei rutiere si cresterii sigurantei in trafic in Municipiul Iasi. Aceste masuri vor deveni efective daca si dupa ce vor aprobate de Politia Municipiului Iasi - Biroul Rutier.
Una dintre cele mai importante decizii a fost luata la initiativa primarului Mihai Chirica, in contextul incurajarii mobilitatii ecologice si sanatoase odata cu iesirea din starea de urgenta si intrarea in starea de alerta generate de pandemia COVID-19. Ideea vizeaza amenajarea unor piste pentru biciclete pe axa Pacurari - Tudor Vladimirescu, pe traseul Rond Pacurari - sos. Pacurari - str. Pacurari - Piata Mihai Eminescu - bd. Independentei - str. Elena Doamna - bd. Tudor Vladimirescu. Noutatea consta in amenajarea pistelor pe partea carosabila, prin interzicerea parcarii autovehiculelor pe una dintre cele doua parti ale arterelor mentionate. Practic, pe banda de circulatie astfel eliberata vor fi amenajate doua piste pentru biciclete (pentru cele doua sensuri de mers, cu cate o latime de 1,5 metri. Pista pentru biciclete va fi separata de benzile destinate traficului rutier prin separatori de sens / popici reflectorizanti. Pana la obtinerea avizului de la Politia Municipiului Iasi - Biroul Rutier, masura va fi studiata in continuare inclusiv prin softuri de simulare a traficului.

Noi semafoare

Alte masuri importante luate de Comisia de Circulatie vizeaza functionarea semaforizarii intersectiei Podu Ros zilnic intre orele 7.00 si 9.00, dupa intrarea semafoarelor pe galben intermitent. De asemenea, va fi s
emaforizata intersectiei dintre str. Dr. Vicol si al. Grigore Ghica Voda. Un alt semafor va fi pus in functiune la intersectia str. Vasile Stroescu cu bd. Independentei, cu posibilitatea de viraj la stanga de pe str. Vasile Stroescu, in vreme ce la intersectia strazii Mihai Costachescu cu str. Sararie, in dreptul Colegiului Tehnic "Gh. Asachi", va fi infiintata o trecere de pietoni.

Indicatoare rutiere

Alte decizii vizeaza montarea de indicatoare rutiere. Este vorba de "Oprirea interzisa" pe str. Brates, pe str. Zorilor la intersectie cu aleea Mihail Sadoveanu, pe Sos. Nationala, pe tronsonul cuprins intre rondul de la Biserica Sf. Anton de Padova si str. Bistrita, pe sensul de mers spre Piata Alexandru cel Bun, pe str. Vasile Lupu, pe tronsonul cuprins intre Pod Metalurgie si stradela Gradinari, pe sensul de mers spre Piata Doi Baieti si de limitare a vitezei la 30 km/h si limitare a traficului greu pe str. Spital Pascanu. Vor mai fi montati separatori de sens pe al. Rozelor la intersectia cu str. Nicolina, in zona cabinetului veterinar si pe prima banda in zona trecerii de pietoni de pe bd.
Socola, in dreptul "1001 Articole" si va fi instituit sens dublu de circulatie pe str. George Cosbuc, pe tronsonul cuprins intre al.
Grigore Ghica Voda si str. Dumbrava Rosie. Tudor DAMASCHIN
Joi, 21 Mai 2020, ora 00:00
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Cum se foloseste corect masca si in ce locuri riscam sa ne contaminam
Medicul Razvan Socolov a oferit pe pagina sa de Facebook informatii despre folosirea corecta a ...
Vasile Puscasu isi face de cap in centrul Iasului! A luat cu japca 45 de metri din fata Hotelului Traian - locul unde politicienii vorbeau de pe scena
De cand a intrat in posesia Hotelului Traian, Vasile Puscasu isi face singur regulile si incalca ...
Mezzosoprana Maria Macsim Nicoara avea o alcoolemie de peste 2‰ cand a cazut pe scari
Cazul mezzosopranei de la Opera Romana Iasi este in continuare investigat de catre procurori si ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor